Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Укрзалізниця» і «Видавництво Старого Лева» об’єдналися для створення книжкового проєкту «Залізницею додому». Щемка історія для дітей, яку написала Мар’яна Савка і проілюструвала Марта Кошулінська, вже надійшла з друкарні. Видання у м’якій палітурці діти зможуть отримати в подарунок від залізничників, мандруючи потягом. Таким чином «Укрзалізниця» підтримає маленьких українців, що були вимушені лишити свої домівки. Також видання у твердій палітурці можна самостійно придбати у книгарнях. 10 гривень з кожного примірника надійдуть у фонд проєкту #ЗалізнаРодина, створений допомогти родинам залізничників, які загинули або постраждали внаслідок війни.

«Ця книжка – знак уваги до дітей нашої країни, яким довелося вирушати з власного дому в пошуках безпеки, і для тих, що повертаються, хоча говорити про безпеку ще зарано, – коментує Марʼяна Савка, письменниця, головна редакторка “Видавництва Старого Лева”. – Вся Україна – це наш дім. “Залізницею додому” має розважити дитину, стати для неї другом, зробити дорогу веселішою і теплішою. Оповідь сплетена з різних приватних історій людей, що зустрілися мені протягом війни. Серед цих людей – керівник “Укрзалізниці” Олександр Камишин, сини якого дуже хотіли, щоб у дітей, які повертатимуться додому, була своя книжка, яка би їх підбадьорювала. Це історія про дівчинку і її іграшкове мавпеня, а насправді – про те, що нас тримає і підтримує в темні часи». 

Очільник «Укрзалізниці» Олександр Камишин розповідає: «З початку війни ми евакуювали більше 1 мільйона дітей. Тепер, коли ми бачимо як багато з них повертаються додому, ми зрозуміли, що їм потрібна підтримка. Бо хоча це і рідний дім, але тут ще не зовсім безпечно. Так і виникла ідея цієї книжки. Завдяки Марʼяні ця ідея стала книгою «Залізницею додому». Для мене особисто важливо, що перший тираж цієї книги, який вже роздається дітям у наших поїздах, було частково оплачено моїми синами».

У зворушливій оповіді «Залізницею додому» йдеться про дівчинку Єву, що повертається додому зі своєї найдовшої мандрівки. А ще – про любов до Батьківщини, дружбу, родину і непересічну роль українських залізничників у новітній історії нашої країни. Потяг «Укрзалізниці» мчить золотими полями. У часі повномасштабної війни Єві, як і багатьом діткам, довелося сісти в евакуаційний потяг і поїхати якнайдалі з рідних місць, тікаючи від танків, ракет і бомб.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage