Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У поета і воєнного кореспондента Дмитра Лазуткіна у «Видавництві Старого Лева» вийшла збірка віршів «Закладка». Це книга таємниць, оголених почуттів і безжальної правди на фоні бойових дій. Притаманні автору прозорість і влучність набувають повноти зрілого звучання. У текстах, написаних перед 2022 роком, передчувається загроза. Ліричні рими сусідствують із верлібрами, а жорсткий порядок слів віддзеркалює реальність.

Дмитро Лазуткін розповідає: «Вихід цієї книги було заплановано на весну 2022. Але почалася повномасштабна війна. Деякі вірші відгукнулися, мов гіркі пророцтва. Слова проросли крізь легені часу. Ми всі за цей рік дуже подорослішали. Тексти написані після 24 лютого – неримовані. Це свого роду репортажі, які з’явилися під час роботи військовим кореспондентом. Вірші стали віддзеркаленнями, свідченнями, а подекуди – безжальною фіксацією наслідків бойових дій, описом станів і реакцій. У «Закладці» багато цінного для мене – це і розпач, який душить, і любов, котра, все одно, завжди перемагає».

У післямові В’ячеслав Левицький зауважує: «Дмитро Лазуткін стає автором дедалі дошкульнішої соціальної лірики. Звісно, письменник, як і раніше, уміє захоплюватися навколишніми реаліями й помічати яскраві типажі. Упродовж 2000-х років він одним із перших примирив українську поезію зі здоровою споживацькою культурою та довів, що ґаджет, професія з індустрії розваг або модний вид дозвілля можуть віднаходити повносилі художні відображення. У новій книжці теж багато знаків нашого повсякдення: кредитори й інвестори, краєвид масиву на лівому березі Дніпра, "вірусне лезо весни", "жінки у коротких сукнях", прогнози таксистів...»

Книга вийшла в художньому оформленні Студії «Сері/граф» .

Дмитро Лазуткін – поет, журналіст, телеведучий. Закінчив Національний технічний університет України. Працював інженером-металургом, тренером із карате, журналістом, ведучим програми «У світі єдиноборств», «ПроРегбі», «Чоловічий клуб» на Першому Національному телеканалі, коментував Олімпійські ігри в Пекіні, Ванкувері, Лондоні. Соліст музичного проєкту «Артерія». Автор поетичних збірок «Дахи» (2003), «Солодощі для плазунів» (2005), «Набиті травою священні корови» (2006), «Бензин» (2008), «Добрі пісні про поганих дівчат» (2012), «Колядки і вальси» (2014), «Червона книга» (2015), «Паприка грез» (2006), «Артерія» (2018).

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage