Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Забуття» та «Югославія, моя батьківщина» – серед номінантів на премію «Анґелус» 2020
Журі однієї з найпрестижніших літературних нагород – премії Центральної Європи «Анґелус» – назвало книги, що потрапили довгого списку. Серед претендентів на перемогу – три українські автори: Таня Малярчук, Наталка Сняданко та Сергій Жадан.
Серед 131 претендента журі обрало 14 книг, які боротимуться за першість. До довгого списку увійшла Таня Малярчук із романом «Забуття», що вперше побачив світ у «Видавництві Старого Лева» 2016 року. 
 
Це книжка, у якій переплітаються дві сюжетні лінії, історична та сучасна: політика і мислителя В’ячеслава Липинського та жінки з теперішнього, яка з його допомогою шукає шлях до себе. Це роман про час, пам’ять, державність, про сутність речей і про вміння одночасно дивитися назад і вперед.
 
Також серед українських авторів на перемогу претендують Сергій Жадан із книгою «Інтернат» та Наталка Сняданко із романом «Фрау Мюллер не налаштована платити більше».
 
Загалом серед номінантів – автори із Польщі, Богларії, Чехії, Угорщини, Росії, Австрії та Словенії. Зокрема до довгого списку також потрапив словенський автор Ґоран Войнович із книгою «Югославія, моя батьківщина» – книга цьогоріч вийшла українською у «Видавництві Старого Лева» у перекладі Катерини Калитко.
 
 
У вересні журі оголосить 7 фіналістів, які отримають винагороду по 5 тисяч польських злотих. Ім’я переможця стане відоме 17 жовтня, і на нього чекатиме приз у розмірі 150 тисяч польських злотих.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage