Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Забуття» та «Югославія, моя батьківщина» – серед фіналістів премії «Анґелус»!
Роман Тані Малярчук «Забуття» та книга Ґорана Войновича «Югославія, моя батьківщина» потрапили до короткого списку головної літературної нагороди Центральної Європи «Анґелус»! Обидві книги побачили світ українською у «Видавництві Старого Лева».
 
Із 14 книг довгого списку до переліку фіналістів увійшло 7 авторів – з України, Болгарії, Польщі, Росії, Словенії. Серед українських авторів, окрім Тані Малярчук, за перемогу змагатиметься Сергій Жадан із книгою «Інтернат». Хто переможе – дізнаємося 17 жовтня, і переможець отримає грошову винагороду у розмірі 150 тисяч польських злотих.
 
«Забуття» Тані Малярчук – книжка, у якій переплітаються дві сюжетні лінії, історична та сучасна: політика і мислителя В’ячеслава Липинського та жінки з теперішнього, яка з його допомогою шукає шлях до себе. Це роман про час, пам’ять, державність, про сутність речей і про вміння одночасно дивитися назад і вперед.
 
«Югославія, моя батьківщина» — роман словенського автора Ґорана Войновича. Цей твір розповідає про події Югославської війни та її наслідки вустами підлітка, а згодом — дорослого чоловіка.
 
З повним переліком фіналістів можна ознайомитися на сайті премії.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage