Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

З італійських шкіл прибрали книги про гомосексуалів

The Guardian 

Понад 250 італійських письменників звернулися до мера Венеції (Італія) з проханням прибрати їхні твори зі шкільних полиць.

Мер Венеції Луїджі Бругнаро (Luigi Brugnaro) розпочав програму з вилучення з усіх шкільних бібліотек міста книги, які, на його думку, можуть дискримінувати дітей та їхній батьків за расовою, релігійною приналежністю чи сексуальною орієнтацію, акцентуючи увагу на останньому.  Згодом у місті заборонили близько 50 книг. «Вдома діти можуть кликати своїх батьків «тато один» і «тато два». Але ми повинні думати про більшість сімей, у яких є мама і тато», - говорить мер.

Такі дії викликали хвилю обурення серед письменників. На знак протесту  263 автори підписали заяву, у якій виявили бажання заборонити і їхні книги для читання у школах.  На думку письменників, це є прикладом надмірної цензури та страху.  Тож згодом мер зазначив, що книги були вилучені лише для того, або дослідити їх на предмет дискримінації. Деякі з них таки будуть заборонені, інші книги повернуться у школи.

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage