Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«З дітьми потрібно говорити про війну», - видавець Мар'яна Савка
Розповідати дітям про ситуацію в країні потрібно правдиво, але з позиції захисту, вважає головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар'яна Савка.
 
«Дитина повинна розуміти, що відбувається, але при цьому відчувати, що її захистять у будь-якому випадку», - каже видавець.
 
Мар'яна Савка рекомендує читати у воєнний час дітям життєствердні книги з щасливими фіналами і великою кількістю гумору.
 
«Те, що зараз відбувається, легше переживати людям з високою психологічною стійкістю і почуттям гумору. Навіть солдатам варто читати смішні оповідання: від цього людина стає психологічно більш сильною», - каже вона.
 
Рішення Форуму видавців, що відбудеться у Львові з 11 по 14 вересня, про недоречність присутності на форумі російських видавництв вона називає цілком очікуваним, враховуючи глибину конфлікту між Україною і Росією.
 
«Мабуть серед російських письменників, які мали брати участь у форумі, чимало тих, хто внутрішньо підтримує українців, а не Путіна. Але є позиція держави. А наше завдання - знайти слова, щоб пояснити це друзям з іншої сторони кордону, втім багато з них самі все розуміють», - каже Мар'яна Савка.
 
При цьому вона підкреслює необхідність введення квотування для точок продажу книг - тоді українські книги з'являться і на сході, і на півдні. «Інакше виглядає, що, з одного боку, ми бойкотуємо присутність російських книг на форумі, а з іншого - країна завалена книгами російського виробника», - каже видавець, відзначаючи, що власником більшості книжкових мереж в Україні є російське видавництво «Эксмо».
 
Повний текст інтерв'ю з Мар'яною Савкою читайте в «НВ» № 15 22 серпня
 
Фото - Александр Медведев
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage