Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Юрко Іздрик: «Календар любові» – це три роки щоденного віршування»

8 жовтня найтаємничіший письменник України Юрко Іздрик презентував у львівській Книгарні «Є» свій «Календар любові». Збірка з 365 віршів на кожен день, ніч та кожну пору року вийшла у «Видавництві Старого Лева». Модерував зустріч друг Юрка та колега по музично-поетичних практиках у «DRUMТиатрі» Гриць Семенчук.

«Іздрик – поетичний мах хвиль і вібрацій, від яких б`ється наше серце», − так представив Гриць Семенчук автора «Календаря любові» публіці, яка вщерть заповнила приміщення книгарні.  А також відзначив, що за сім років їхнього з Юрком знайомства, прихильниці літературних потуг Іздрика молодшають та красивішають на очах. Відвідувачі презентації у той же час цікавилися фізичним і духовним віком поета, процесом написання віршів та перспективою нових прозових текстів.

Вірші, що увійшли до «Календаря любові» Іздрик почав писати три роки тому: «У вересні 2012-го процес було запущено і у вересні цього року моя графоманська машинка зупинилася. Інколи ще іскрить, колеса ще крутяться, але загалом цей творчий напад, дякувати Богові, закінчився»,  −  каже поет.

Чимало віршів з «Календаря любові» можна було прочитати у соцмережі Facebook, куди Юрко їх викладав ледь не щодня. Гриць Семенчук зауважив, що фотограф Ростик Шпук навіть придумав назву цьому явищу: «Іздрик-що-дня-віршик».

Автор розповів, що насправді за три роки щоденної поетичної творчості віршів назбиралося більше, ніж 365 віршів, але лише частина з них увійшла до збірки. «Одним з моїх авторських міфів є те, що три роки щоденної поетичної творчості породило близько тисячі віршів, − пояснює Іздрик. − Ідея «Календаря любові» у тому, що сюди мало увійти найкраще з цієї тисячі. Це наче «Псалтир для щоденного читання», як назвав збірку письменник Володимир Єшкілєв. Ці вірші позитивні, у них є любов − ними я намагався змоделювати життя собі і, можливо, вони стануть в пригоді комусь із вас».

Більше фото з події

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage