Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Young Adult: Що почитати підліткам взимку
Література для молоді — не зовсім «про і для підлітків», це жанр, який залюбки читають і дорослі. З рештою, тепер 30 років — нові 16, а теми молодіжної літератури знайомі і близькі багатьом: моральний вибір, вірність, дружба, кохання.
 
Тетяна Гордієнко, WOMO
 
Дзеркальце моє, дзеркальце
Кара Делевінь, Ровен Колман, «Клуб сімейного дозвілля»
 
Кара Делевінь —  у ролі автора, цікаво ж, правда? Роман розповідає про життя підлітків-аутсайдерів: Редлі, Лео, Наомі та Роуз. В кожного з них є свої серйозні дорослі проблеми. Легшає їм тільки коли вони збираються разом, аби грати у гурті «Дзеркальце, моє дзеркальце». Та ось одного дня Наомі витягли з річки напів-живою. Точніше — у комі. Поліція стверджує, що це невдала спроба самогубства, але друзі дівчини зовсім не впевнені в цьому. Редлі, який визначив себе захисником гурту, картає себе за те, що не помітив небезпеки, тому він намагається самотужки розплутати таємницю, після якої назовні вийде багато секретів маленької компанії.
 
Фристайлерка
Катя Брандіс, #книголав
 
Антиутопія — одна з найпопулярніших течій у молодіжній літературі. Якби світ не був нудним світом нудних «стариганів», яким би він був? Мабуть, світом юних супергероїв? Уявіть, що в недалекому майбутньому спортсмени зможуть вдаватися до технологічних удосконалень своїх тіл. Якщо мова про олімпійські медалі — про етику та мораль вже ніхто не думає. Майже ніхто: молода атлетка Йола бачить наслідки «оптимізації» тіла свого друга Раяна, але, виявляється, що все має свою ціну. Який вибір зробить Йола?
 
 
Зої Загг, «Видавництво Старого Лева»
 
Зої Загг — британська бьюті- та fashion-блогерка, зірка Youtube, а з 2014 року — письменниця. «Дівчина Онлайн» — її дебютний роман, який вийшов у листопаді 2014 і побив рекорд за перший тиждень продажів. Дівчина Онлайн — нік шістнадцятирічної Пенні. Про всі свої життєві негаразди, сумніви, складнощі вона розповідає у власному блозі. Але раптом життя Пенні ускладнюється, тоді вона разом з родиною та найкращим другом їде на Різдво до Нью-Йорка, де на неї чекає багато чого, в тому числі кохання. Проте невдовзі дівчина опиняється в епіцентрі мережевого скандалу. Що з цього буде і чи витримає таке випробування перше кохання?
 
Зграя
Анастасія Нікуліна, «Віват»
 
Дебютний роман для підлітків Анастасії Нікуліної «Сіль для моря, Або Білий Кит» отримав безліч схвальних відгуків та кілька літературних премій. Перед нами — нова книжка авторки, у якій йдеться про п’ятьох майже 18-річних хлопців. Для них паркур — стиль життя та щоденний виклик собі і всьому світу. Зграя — тому що разом вони почувають себе сильнішими, але з появою загадкової незнайомки все ускладнюється. Чи зможуть хлопці протистояти небезпеці й подолати власні страхи?
 
Черепахи аж до низу
Джон Грін, «КМ-Букс»
 
Джон Грін вже став класиком літератури для молоді, то ж не дивно, що кожна нова його книжка, в тому числі «Черепахи аж до низу», стає бестселером. Героїня роману — 16-річна Ейзе, яка страждає на тривожність — психічний розлад, властивий багатьом підліткам у період швидкого фізичного дозрівання. Мікроби скрізь — це страшенно її непокоїть, але дівчина намагається боротися зі своїми нав’язливими думками та жити нормальним життям. Одного дня подруга пропонує Ейзе зайнятися пошуками зниклого мільярдера — винагорода у сто тисяч доларів! Дві юні леді-детективи намагаються зблизитися з сином втікача Девісом. Це буде та ще пригода.
 
Синє озеро сьогодні зелене
Юта Трайбер, «Теза»
 
Який колір настрою у дівчини, якій 17 років і яка вагітна? Синій? Може, чорний? Коли Гізела почувається самотньою, вона йде до синього озера у лісі, подумки розфарбовує його хвилі у кольори свого настрою. Що їй робити зі своїм молодим життям? Коханий воліє, аби вона народила дитину й жила з ним. Мама наполягає на продовженні навчання. Тато — зовсім безпорадний у цих питаннях. Втім, Гізелі вдається полюбити себе і світ навколо себе.
 
А тепер усе інакше
Анастасія Мельниченко, «Видавництво»
 
Сама авторка говорить так про свою книгу: «Коли я була маленька, то потрапляла в купу дуже складних ситуацій. І мені страшенно бракувало когось, хто міг би прийти і «по-дорослому» розрулити ці непрості ситуації. Вже будучи дорослою я дізналася про чудовий терапевтичний метод, коли людина наче «переписує» певні травмуючі події, вводячи в сюжет тієї події мудрого порадника/порадницю чи вчасне розуміння, чи правильну відповідь. Ця книжка, по суті — це саме таке переписування. І це розмова на дуже непопулярні теми, як для дитячої літератури. Але на ці теми важливо говорити, аби діти знали, що вони не самі. І що вихід є».
 
Книжки Старого Лева для young adult ми зібрали тут

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage