Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Її тіло та інші сторони»: емоційні та відверті історії жіночого досвіду
Нещодавно у Львові відбулася зустріч Клубу неймовірних жінок, організованого «Face factory» та «Видавництвом Старого Лева», під час якої презентували книгу американської письменниці Кармен Марії Мачадо «Її тіло та інші сторони». Збірка короткої прози розкриває  різноманітні жіночі досвіди, а у центрі кожного з оповідань так чи інакше постає жіноче тіло. На її сторінках досить часто виринають теми фізичного та психологічного насильства; насильства, яке зумовлене суспільним тиском, насильства, яке жінки заподіюють самі собі. Редакторка Ольга Ренн та модераторка Юлія Гемберг ділилися своїми враженнями про роботу над книгою, відчуття героїнь книги та власні рефлексії.
 
«Жанрово це сучасна проза з елементами горору. Магічний реалізм. Еротика. Казка. Авторка часто використовує фантастичне, щоб передати жаскі або просто неприємні ситуації. Є в цих оповіданнях і елементи гумору, іронії, вони пом’якшуть складні моменти. Я би сказала, що цій прозі притаманна фізіологічність… Моїм улюбленим оповіданням, мабуть, є «Шов для чоловіка», у якому постає проблема повної віддачі у стосунках. Це страшно, коли віддаєш все, що можеш, а від тебе вимагають все більше і більше», – поділилася Ольга Ренн.
 
 
Проза Мачадо відкриває особливі потаємні сторони жіночності та жіночої зрілості. Героїнь оповідань спантеличує досвід дорослішання, партнерських стосунків, материнства… «Ідеальна» дружина, яка віддає чоловікові всю себе, чи жінка, яка наважується на хірургічне зменшення шлунку, щоб нарешті сподобатися самій собі, а чи письменниця-дебютантка, яка їде у творчу резиденцію, де повертається до історій свого дитинства... Це емоційні та відверті історії жіночого досвіду, у центрі яких теми сексуальності, об’єктивації, тиранії канонів краси, мізогінії, фізичного і психологічного насильства.
 
 
Фото: Тарас Розумович
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage