Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

То є Львів – місто натхнення, книг та життєвих історій
24 Форум Видавців у Львові завершився хорошою музикою, улюбленою поезією і словами вдячності. Вечірка Старого Лева «То є Львів Party» була не просто презентацією нового авторського проекту Мар'яни Савки - «Колекції міських історій» від відомих музикантів, письменників, громадських діячів. Вона була зустріччю усіх тих, кого об'єднує любов до міста й книг. Бо Львів — то місто не лише нашої історії, Львів — то місто життєвих історій, звичайних приватних сюжетів з щодення різних людей, і далеко не лише львів’ян. Він на багатьох із нас має містичний вплив, він знає стільки таємниць! Кожна кам’яниця — то ще й сцена, лаштунки, декорації для щоденних людських драм і комедій.
 
 
Своїми приватними історіями про стосунки з містом Лева ділились Маріанна Кіяновська і Віктор Морозов, Гаська Шиян і Остап Сливинський, Євген Глібовицький і Алім Алієв, Юлія Міщенко та Мар'яна Савка. Для кожного з них Львів став особливим, містом кохання і натхнення, містом сили і містом спокою.
 
 
 
  
 
 
 
Завітали на свято і почесні гості Форуму видавців та іноземні друзі Старого Лева - автор книги «Східно-Західна вулиця. Повернення до Львова», правозахисник Філіп Сендс та автор видань «Історії про життя, смерть і нейрохірургію» й «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга», нейрохірург Генрі Марш. 
 
 
 
Соломія Чубай розповіла про музичний проект «Колискові для Олекси», який був для неї та її сина Олекси дуже сміливим кроком, спробою відверто поговорити про особливих дітей, що живуть з діагнозом синдром Аспергера. Разом з гуртом «Rockoco» Соломія виконала кілька пісень з однойменного альбому.
 
 
 
Справжньою несподіванкою для публіки став виступ музиканта Віктора Царана - незрячого музиканта, співака й композитора, переможця другої Червоної Рути, що на короткий час завітав разом із дружиною з Каліфорнії у Львів.
 
 
Своїми спогадами про місто та музику поділився й один із авторів колекції міських історій «То є Львів», добрий друг Старого Лева, перекладачач і музикант Віктор Морозов. Він виконав не лише кілька запальних батярських пісень, а й одну із композицій, написаних іншим автором антолої Костем Москальцем, - «Вона».
 
 
У незвичному амплуа перед публікою виступив музикант та композитор Павло Табаков - він став одним з авторів книги «То є Львів. Колекція міських історій». Співак розповів гостям вечірки історію зі свого минулого, коли, ще будучи студентом консерваторії, виступав на вулицях міста, перекрикуючи шансон, що лунав із сусідніх кафе. Готуючи проект «То є Львів» Мар'яна Савка та Павло вирішили пригадати ті часи, організувавши відповідний фотосет. Під час вечірки Павло згадав, як створювалися мелодії на вірші Мар'яни та виконав кілька пісень, зокрема дуже зворушливу і улюблену слухачами композицію «Ти вільна».
 
 
Завершував вечірку дует композитора, співака Андрія Бочка та піаністки Ірини Кірчанової. Цей виступ розпочався з композиції на вірші Катерини Міхаліциної, редактора й авторки Старого Лева, - «Крізь дощ».
 
 
«Видавництво Старого Лева» дуже вдячне читачам, письменникам, художникам, перекладачам, які розділили з нами іще один Форум Видавців. За роки існування Старого Лева ми стали добрими друзями, навіть більше - великою родиною. І тим приємніше вкотре зустрічатися, обійматися й радіти новим книгам та проектам.
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage