Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Які дитячі книжки дорослі хотіли би прочитати знову?
Допитливі британці змову провели цікаве дослідження, що стосується книжок. Цього разу вони дізнавалися, до яких дитячих творів дорослі хотіли би повертатися знову і знову.
 
 
Найбільше голосів зібрала казка «Лев, Біла Відьма і шафа» Клайва Льюїса. Класичний фентезійний роман, який вперше був опублікований 1950 року, побив жорстку конкуренцію з боку ще одного широкомасштабного дитячого фаворита – «Таємного саду» Френсіс Годґсон Бернетт. До першої десятки також потрапили «Діти залізниці» Едіт Несбіт, «Чарлі і шоколадна фабрика» Роальда Дала та «Скотоферма» Джорджа Орвелла.
 
Опитування показало: 10,7 мільйони британських дорослих вважають, що ностальгія, яку вони відчують завдяки дитячим творам, допоможе їм розслабитися. Дві третини дорослих погоджуються, що читання перед сном допомагає їм легше заснути і міцніше спати. Дослідження також показало, що деякі види історій мають більш заспокійливий ефект, ніж інші, і майже кожен п'ятий твір чудово підійде для читання перед сном. Троє з п’яти опитаних визнали, що мають бажання перечитати книгу, якою вони насолоджувалися у дитинстві.
 
Згідно з дослідженням, повернення до дитячої літератури сприяє надзвичайно позитивним емоціям. Більше половини людей наповняє щастя, коли вони читають історії, що були близькими їм у дитячі роки.
 
Дослідження, проведене на замовлення компанії «Simba», показало, що двоє п'яти дорослих користуються книжками зі свого дитинства, щоб розпалити власну уяву. Водночас кожен з десяти говорить, що ці твори допомагають бути більш творчим.
 
Отож, ось як виглядає топ-15 історій для дітей, до яких дорослі повертаються знову і знову:
 
 
«Лев, Біла Відьма і шафа» Клайва Льюїса
 «Таємний сад» Френсіс Годґсон Бернетт
«Діти залізниці» Едіт Несбіт
«Чарлі і шоколадна фабрика» Роальда Дала
«Скотоферма» Джорджа Орвелла.
«Острів скарбів» Роберта Луїса Стівенсона
«Вітер у вербах» Кеннета Грема
«Гобіт» Джона Роналда Руела Толкіна
«Володар перснів» Джона Роналда Руела Толкіна
«Аліса в Країні Див» Люїса Керролла
«Книга джунглів» Редьярда Кіплінга
«Робінзон Крузо» Данієля Дефо
«Чорний Красень» Анни Севелл
«Великий дружній велетень» Роальда Дала
«Матильда» Роальда Дала
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage