Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Якби я була» презентували у Києві
У п’ятницю, 25 липня в київській книгарні «Є» було презентовано книгу віце-губернатора Одеської області, лідера одеського Євромайдану, журналістки та просто талановитої людини Зої Казанжи. «Якби я була» - 88 міських історій, написаних в унікальному фейсбук-стилі.
 
Під час зустрічі Зоя Казанжи поділилася з читачами історією створення книги, розкрила таємницю прототипів персонажів, розповіла про Фейсбук, як частину проекту, поговорила і про політику, і про Одесу.
 
«Я люблю заглядати у вікна, – зізнається авторка. – Коли йдеш, тобі здається, що там якесь життя, і ти собі вигадуєш певні речі. Чи коли сидиш в якомусь кафе, бачиш чоловіка і жінку: вони сидять, зовсім різні, і розумієш, що в них має бути якась історія. Життя – це історії».
 
    
 
«Люди живуть емоціями, для них дуже важливо, що відбувається у їхньому особистому житті: стосунки батька з сином, між сусідами і таке інше. Коли я публікувала якість уривки у фейсбуці, було дуже дивно,що коментували більше жінки, а от в особисті повідомлення писали чоловіки: «Це моя ситуація», «а це моя» тощо», - розповідає Зоя Казанжи.
 
Таємничу назву книги «Якби я була…» авторка прокоментувала так: «Кожному із нас властиво приміряти на себе чуже життя. Здається, якби у мене був інший колір волосся, інша вага, інша освіта, інший чоловік, - може було би щось інше. Насправді це лише приміряння, а життя – це процес, це ситуація, і від кожного з нас залежить, як воно буде продовжуватися».
 
Про видавничі аспекти виходу книги, зокрема ідею випуску книги двома мовами, розповіла головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка: «Створивши книгу російською мовою, ми, з одного боку, знайшли якогось іншого читача, а з іншого, відкрили такий феномен, що був в Одесі на презентації книги: російськомовні читачі купували український варіант. У цьому велика заслуга саме Зої Казанжи».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage