Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як врятувати ведмедів розповість книга Євгенії Завалій «Місія "Порятунок"»
Уже за місяць у «Видавництві Старого Лева» побачить світ книга «Місія "Порятунок": ведмеді» авторства письменниці, волонтерки, активістки Євгенії Завалій. Це історія про те, як важливо тваринам жити в їхньому природному середовищі, і про те, що люди можуть і повинні зробити все необхідне, аби вберегти тварин від жорстокого ставлення та навіть від вимирання певних видів. В основі сюжету – реальні історії ведмедів із притулку «Домажир» неподалік від Львова, який відвідувала авторка, збираючи матеріал для книги. Проєкт має благодійну складову: 10 гривень від вартості кожної книжки буде перераховано на підтримку ведмежого притулку «Домажир».
 
Художнє оформлення книги виконала Марія Шевченко.
 
У центрі розповіді – маленька ведмедиця Христя, яку ловлять у лісі і змушують працювати в мандрівному цирку. Щоб Христя танцювала, її ставлять на гарячу платформу, тож вона змушена перебирати лапами під музику. Дресирувальник — жорстокий чоловік, він погрожує не дати ведмедиці їсти та часто б’є її, коли вона відмовляється танцювати. На щастя, до цирку приходять зоозахисники і звільняють тварин із жахливих умов. Христя потрапляє у притулок, де інші ведмеді, яких визволили з неволі, розповідають їй свої сумні ­історії. Багато хто з них уже не здатен повернутися до життя в дикій природі. Але це не про Христю. Адже в Карпатах її чекають мама і брат.
 
«Сьогодні світ змінюється і гуманність, права тварин стають дуже важливими для зрілих і розвинених суспільств. Відповідальність за довкілля є передумовою майбутнього виживання планети. В Україні ці процеси також зараз розвиваються, хоч і з запізненням. У цій книзі ми говоримо про бурих ведмедів, їх залишилось всього близько 200 в Карпатах і ще 200 живуть в неволі в жахливих умовах. Ця книга — спроба привернути увагу до проблеми захисту ведмедів і необхідності створення притулків та реабілітаційних центрів для цих тварин», — ділиться думками авторка Євгенія Завалій.
 
 
 
Окрім власне сюжетої історії Христі, книжка містить вагому нон-фікшн частину, де розповідається про особливості різних видів ведмедів (бурих, білих, панд, гімалайських та інших): про те, яке природнє середовище їхнього проживання, як вони розвиваються і здобувають собі їжу, про їхні навички і звички. Також наприкінці книжки авторка пропонує виконати дітям завдання, складені на основі викладеної пізнавальної інформації, які допоможуть врятувати з неволі Христю та інших ведмедів.
 
Книга «Місія "Порятунок": ведмеді» започатковує серію художньо-пізнавальних книг «Місія "Порятунок"», які знайомитимуть читачів з багатим тваринним світом України.




Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage