Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як у кіно: з лондонського сховища викрали манускрипти да Вінчі, Данте, Коперника та інших
 
Група грабіжників викрала з лондонського книгосховища понад 160 рідкісних книг, серед яких рукописи XV-XVI століть. Вартість зниклих видань оцінюють у майже 2,5 млн доларів. Через складність та «кіношний» сценарій пограбування журналісти охрестили його «Місією нездійсненною». 
 
Книги зберігалися на складі неподалік від аеропорту Гітроу, де їх було розміщено перед відправленням на 50 Каліфорнійську міжнародну виставку антикварної книги. Припускають, що злодії піднялися на дах будівлі, вирізали дірки у вікнах із посиленого склопластику та на тросах спустилися у сховище. При цьому їм вдалось обійти потужну систему захисту та пробути на складі достатньо довго, щоб винести звідти понад 160 книг і рукописів. 
 
 
Експерти припускають, що книги були викрадені групою з трьох грабіжників на замовлення, ймовірно, якогось аукціонного дому чи книжкового дилера. Зловмисники відкрили чотири контейнери з книгами, проте взяли не всі з них. 
 
Серед дорогоцінних видань зникла книга Миколи Коперника «Про обертання небесних сфер» 1655 року видання, яку оцінюють у майже 270 тисяч доларів. Також викрали ранні роботи Галілео Галілея, Ісаака Ньютона, Леонардо да Вінчі і «Божественну комедію» Данте 1569 року.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage