Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як Старий Лев казки оживляв
Старий Лев розповів «Як оживають казки» читачам Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва м. Львова (вул.Окуневського, 3). Зараз у бібліотеці триває виставка оригіналів картин-ілюстрацій до книжок «Видавництва Старого Лева». Чим не ідеальний простір для розмов про мистецтво та вміння бачити і передавати малюнком сенс книги?
 
Художниця та ілюстраторка Івета Ключковська («Пригоди котика Мікоша» Юрія Брєзана, «Мій друг Юрко Циркуль» Валентина Бердта тощо) розповіла дітлахам про власний досвід ілюстрування книг, про те, скільки часу вона присвячує малюванню та які техніки ілюстрування існують. «Малювати ілюстрації до книг велика відповідальність і велика радість, - каже Івета Ключковська. – Адже книжка, яку потім читають діти і яка відкриває їм нові світи, - це праця великого колективу людей: письменника, ілюстратора, перекладача (якщо твір написав іноземний автор), літературного редактора, дизайнера, видавництва загалом. І кожен з них вкладає у книгу частинку своєї душі, працю, любов…».
 
Старий Лев не залишився осторонь розмови і познайомив дітей із «Лисом Микитою» Івана Франка, якого чудово проілюструвала Світлана Фесенко, та «Казками Андерсена», перший том якого втілив у малюнках Ростислав Попський, а другий – Володимир Штанко.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage