Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Як розмовляти з дітьми про мистецтво» презентували в рамках «Культурного проекту»

У суботу, 7 березня, на базі Освітньої станції 31в1 в Києві відбулася презентація книги Франсуази Барб-Ґалль «Як розмовляти з дітьми про мистецтво». Спікерами заходу стали перекладачка Софія Рябчук, засновниця та директорка «Культурного Проекту» Наталія Жеваго та викладач курсу «Дітям про мистецтво» Оксана Садовенко.

Презентація українського видання бестселеру Франсуази Барб-Ґалль в рамках «Культурного проекту» особлива, адже перші розмови про можливість застосування методики французького мистецтвознавця в Україні відбулися тут, серед членів робочої групи «Культурного проекту», куди входила також Софія Рябчук. Точкою відліку став приїзд мистецтвознавця на «Книжковий Арсенал-2011».

«Книжка мене вразила з самого спочатку. Вона перевернула мою свідомість щодо спілкування батьків і дітей. Я сама теж цільова аудиторія – моїм дітям по 9 років. Як каже Франсуаза, найпрекрасніший вік для того, щоб проросло у дитині те, що ти хочеш посіяти –з 8 до 11 років», – говорить Наталія Жеваго.

Так виникла й ідея започаткувати курс «Дітям про мистецтво» для відвідувачів 8-12 років. Оксана Садовенко, викладачка курсу, відвідала всі семінари Франсуази Барб-Ґалль у Києві та безпосередньо практикує її методику викладання на своїх заняттях. Цей курс – це історія мистецтв за допомогою цікавих деталізованих розповідей, як це пропонує мистецтвознавець. На заняттях діти обов’язково малювали, а вкінці отримували спеціальні конверти з питаннями, які мали спровокувати вдома діалог дорослих та дітей про мистецтво. 

«Дуже важливо мати спільний досвід  з дитиною. Як батьки і діти ми відбуваємося щодня, а як друзі – нам потрібно спільно пройти цей шлях. Мистецтво – прекрасне тло, для того, щоб здобути цей досвід», – вважає Наталія Жеваго.

Фото надані «Культурним Проектом». Більше фото з події 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage