Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як прочитати якомога більше книг за рік – розповіли у документальному фільмі
У вас не вистачає часу, щоб прочитати всі книги, які хочеться? Але якщо трішки змінити свої читацькі звички, можна встигнути прочитати більше за короткий час, – кажуть книголюби. Чи справді це так, дізнався режисер Макс Джозеф і зняв про це короткий документальний фільм під назвою «Bookstore: How to Read More in the Golden Age of Content». У ньому він шукає не тільки порад від деяких найбільш експертних читачів світу (зокрема в США), а й досвіду найкрасивіших книжкових магазинів на планеті – від Брюсселя та Маастріхта до Сан-Паулу та Буенос-Айреса.
Чільне фото – Katya Austin
 
«Книжкові магазини завжди зводили мене з ґлузду, – зізнався Макс. – Стільки книг і так мало часу! І тепер, коли наше життя переповнене контентом – Netlflix, подкасти, соціальні мережі та 24-годинний цикл новин, – де ми повинні знайти час, щоб взятися за книгу? Ця дилема переслідувала мене деякий час. Тому я вирішив зробити фільм про це, сподіваючись знайти спосіб читати більше літератури. Створення цього фільму додало мені ясності. Я сподіваюся, що він допоможе і вам».
 
 
Один із авторів блогу «Wait But Why» Тім Урбан каже Джозефу, що йому достатньо читати лише пів години на день, щоб осягнути більше тисячі книг упродовж життя. Натомість якщо не змінити читацьких звичок, то ця кількість може обмежитися лише виданнями з однієї книжкової полиці.
 
Автор книжки «Barking Up the Wrong Tree» Ерік Баркер вважає, що варто спрямувати своє бажання гортати стрічку новин чи соцмереж на будь-яку книгу, близьку за настроєм тієї чи іншої миті. А ще варто почати ставити собі мету у читанні – навіть якщо спершу це буде лише одна сторінка на добу. Так сформується звичка до щоденного читання, а обсяг прочитаного щоразу зростатиме.
 
Говард Берґ – найшвидший читач у світі, відзначений у Книзі рекордів Гіннеса 1990 року, також поділився кількома секретами швидкочитання, які допоможуть підвищити читацьку ефективність книголюбів. 
 
За порадою про те, як встигати «поглинати» більше цікавезних книжок, Джозеф відвідав Рут Сіммонс – президентку Університету Prairie View A&M і колишню очільницю Браунського університету. Вона підкреслює важливість читати не лише часто, а й без обмежень.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage