Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Як оживають книги»
У рамках «Книжкового Арсеналу», що триває зараз у Києві, відбулося відкриття виставки ілюстраторів «Видавництва Старого Лева» - «Як оживають книги».
 
Спеціально на відкриття приїхала з Харкова художниця Даша Ракова, яка нещодавно завершила роботу над ілюстраціями до книги Зої Казанжи «Якби я була». На виставці представлені картини художниці до книг «Зоряний хлопчик» Оскара Уайльда та «Казки дідуся Ґурама» Ґурама Петріашвілі.
 
Даша Ракова розповіла, що цінує спілкування з авторами текстів, до яких створює ілюстрації, і радіє, коли випадає така можливість. «Коли я малювала ілюстрації до «Казок Дідуся Ґурама», ми багато спілкувалися з письменником. Він розповідав мені про себе, казав, яке у нього бачення цих ілюстрацій. Це було приємне і дуже корисне спілкування. Натомість, коли я працювала над книгою Зої Казанжи, то наше спілкування обмежилося одним телефонним дзвінком, коли вона мені сказала, що рада, що її книгу ілюструватиму саме я, і що вона вірить у мене і повністю мені довіряє. Це додало мені «крил» і впевненості».
 
Також Даша зізналася, що мріє проілюструвати казку "Дикі лебеді" Андерсена та поезію Емілі Дікінсон.
 
А от художник Ростислав Попський, як виявилося, хоче проілюструвати «Іліаду» Гомера та «Пісню про Нібелунгів». Окрім того, він розповів, що малює перш за все для себе, а от мода чи тенденції у ілюструванні для нього - пусте. На виставці представлена створена ним обкладинка до книги Зірки Мензатюк «Як я руйнувала імперію», ідея якої прийшла до художника уві сні. А також ілюстрації до казки «Золотоволоска», яка лише у вересні вийде друком у «Видавництві Старого Лева».
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage