Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як насправді виглядав містер Дарсі за задумом Джейн Остін?
Іndependentілюстрації - Nick Hardcastle, кадр з фільму «Гордість і упередження» від ВВС 
 
Як насправді мав би виглядати містер Дарсі, один з головних героїв твору «Гордість і упередження» Джейн Остін? Всюдисущі британські вчені з’ясували відповідь на це питання. Як виявилося, за задумом авторки персонаж був абсолютно не таким, як ми його уявляємо завдяки численним екранізаціям. 
 
Джон Сазерленд, професор сучасної англійської літератури в Університетському коледжі Лондона, і Аманда Вікері, професор ранньої сучасної історії в Лондонському університеті королеви Марії, дослідили текст Джейн Остін, щоб створити правдивий історичний портрет героя. Вчені брали до уваги тогочасні стандарти краси, а також особисте життя Остін та її оточення, з яких вона могла черпати натхнення для написання роману. Окрім того, дослідники розглядали і перші ілюстрації до книги, а також різні соціально-економічні та культурні чинники, які могли вплинути на образ містера Дарсі.
 
 
Як показали результати дослідження, Дарсі насправді не був темноволосим, яким його часто показують у сучасних екранізаціях. Натомість він носив би традиційну для того часу перуку. Він мав  би бліде овальне обличчя з маленьким ротом, загостреним підборіддям і довгим носом.  Похилі плечі, великі стегна та ікри, -  характерні риси для джентльмена тієї епохи. 
 
«Містер Дарсі є знаковим літературним персонажем, відомим своєю гарною зовнішністю, шармом і загадковістю, -  каже Аманда Вікері. - Як пише Джейн Остін в «Гордості і упередженні» у 1790-і роки, образ містера Дарсі відображає загальну статуру і риси чоловіка того часу. Чоловіки хизувалися напудреним волоссям, а вузькі щелепи і м'язисті ноги вважалися дуже привабливими».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage