Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як ми будемо читати в майбутньому?
«Книга 2.0» - так називається видання, у якому засновник «Kindle» Джейсон Меркоскі описує те, як ми читатимемо у ХХІ столітті.
 
Ось як бачить Меркоскі суперечку електронних та друкованих книг за кілька років: «На деякі елементи друкованих книг чекає доля птахів додо. Деякі зникнуть взагалі. Інші ж отримають нову форму».
 
Також у книзі описано кілька етапів читання та їхні зміни у майбутньому.
 
Читання в ліжку
 
На заміну традиційній книзі для читання на ніч прийде електрона. Звісно, втратити відчуття паперу в руках – не так потішно, але електронна книга легша, не потребує додаткового освітлення і має можливість робити записи, не відволікаючись від книги.
 
Важкі портфелі та ранці
 
Носити одну електронну книгу легше, ніж кілька друкованих видань, особливо для школярів. Це зменшить навантаження на спину та зекономить час на пакування традиційних книг. А от друковані книги можуть красуватися на книжковій полиці вдома.
 
Вибір книги
 
Значно легше обрати книгу в Інтернеті, ніж довго ходити по книгарнях в пошуках потрібного видання. Окрім цього, є можливість відразу дізнаватися відгуки про ту чи іншу книгу. Але якщо ви справжній книголюб, тоді Інтернет-магазини – не для вас.
 
Обмін книгами
 
Електронні книги дають можливість обмінюватися файлами, навіть якщо між вами тисячі кілометрів. Але такий обмін не створить такого ж тісного зв’язку між читачами, як обмін друкованими книгами.
 
Усамітнення
 
Якщо електронна книга дає можливість дізнатися, хто ще читає у цей момент ту ж книгу і поспілкуватися, обмінятися думками й враженнями, то друковане видання створює момент усамітнення з книгою і насолоди безвідривним читанням.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage