Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як література може покращити психічне здоров`я? Онлайн-курс
 
Ще у ХVIII столітті лікарі вважали, що мистецтво, серед чого і література, сприятливо впливає на психічне здоров`я людей. Чи справді це так? Чи допомагає письменництво впоратися з горем чи пережити невдале кохання? Чи дарує воно надію на краще і чи дійсно заспокоює душу? Відповіді на ці та сотні інших питань вирішили дати вчені Університету Варвик (Великобританія), команда лікарів та низка відомих письменників та акторів у рамках онлайн-курсу «Література і психічне здоров'я: Читання для щастя». 
 
 
До творення та проведення курсу долучились Стівен Фрай, Ієн МакКеллен, Мелвін Брегг, Марк Геддон, Бен Окрі, Рейчел Келлі та інші. На прикладі своєї роботи та класичних літературних творів Вільяма Шекспіра, Джейн Остін, Вільяма Вордсворта та ін. вони аналізують, чому люди повертаються до літератури у кризові періоди. Окрім того, протягом шести тижнів команда медиків розповідатиме про особливості психічних захворювань та альтернативи їх лікування. 
 
Курс поділений на шість тем: стрес, розбите серце, посттравматичний стресовий розлад, депресія і біполярний розлад, старіння і деменція*.
 
Курс вже розпочато на платформі FutureLearn. Пройти навчання можна безкоштовно за посиланням.
 
*Деме́нція (лат. dementia — безумство) — стійке порушення когнітивних функцій в результаті органічного ураження мозку.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage