Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як Фінляндія допомагатиме Україні реформувати середню освіту
Україна та Фінляндія обговорили ключові напрямки роботи під час спільного процесу реформування середньої освіти. За словами міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, основні зміни стосуватимуться підготовки педагогів та роботи з новими стандартами освіти.
 
 
«Ми розуміємо, що вчителі та їхня якісна підготовка – ключовий фактор, який вирішує, успішною буде освітня система чи ні, – зазначила міністр. – І під час реформування фінської системи особливий наголос робився саме на підготовці педагогів, тому ми очікуємо, що саме такий формат буде найбільш успішним».
 
Наразі Міністерство освіти і науки України завершує роботу над розробкою нових стандартів для початкової школи, які стануть базою для навчальних програм та матеріалів для 1-4 класів. «Дуже важливо, щоб стандарт був якісно підготовлений, адже від нього залежить подальша підготовка інших документів», – каже Лілія Гриневич.
 
За словами фінських освітніх експертів Раїси Венелейнен і Кірсі Ліндроос, засадничі ідеї Нової української школи ґрунтуються на тих ідеях реформування, про які зараз говорить увесь світ.
 
«Ми впевнені, що наша продуктивна співпраця принесе хороші результати не лише для України, а й для Фінляндії. Адже чим більше історій успіху освітніх реформ, тим більше ми маємо можливостей вчитися один у одного», – зазначила Раїса Венелейнен. За її словами, Україна створила «дуже амбітний план» реформування, який має допомогти побудувати освіту майбутнього. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage