Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вчора, 23 травня, ворог завдав удару по друкарні «Фактор-Друк» у Харкові. Це один з найбільших типографських комплексів повного циклу не лише в Україні, але й в Європі. «Фактор-Друк» входить до групи компаній «Фактор», до якого входить видавництво і мережа книгарень Vivat. 

«Невимовно боляче усвідомлювати, що російські ракети знищують українську культуру, українських людей, український книгодрук, — каже Мар’яна Савка, головна редакторка та співзасновниця Видавництва Старого Лева. — Усім серцем — з нашими колегами з друкарні Фактор-Друк і видавництва Vivat, глибоко співчуваємо родинам і друзям загиблих під час бомбардування друкарні. Ми з вами. Харків ніхто не переможе».

Власник групи компаній «Фактор» Сергій Політучий зазначив: «Щонайменше на 40% поліграфічний ринок України ще скоротився після цієї трагедії. Я не уявляю, як галузь зможе забезпечити друк шкільних підручників. Я не знаю скільки, але я впевнений, що 30-40% усіх підручників в Україні, друкувалися саме в "Фактор-друк". Це удар по галузі взагалі. Зараз ми намагаємося зрозуміти, що ми можемо зробити у стислі терміни, щоб не допустити колапсу в книговидавничій галузі».

Внаслідок влучання російських ракет у типографію «Фактор-Друк» загинули 7 працівників, поранення внаслідок обстрілу отримала 21 людина. Також знищено 50 тисяч примірників книжок.

Закликаємо вас підтримати збір, який відкрила компанія «Фактор». Усі кошти буде спрямовано на підтримку постраждалих та на відновлення поліграфічного життя. Реквізити за посиланням: https://vivat.com.ua/blog/udar-po-drukarni-faktor-druk-yak-dopomohty/

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage