Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Як діти варили борщ з Лесею Ворониною та Ольгою Квашею

20 грудня «Видавництво Старого Лева» спільно з Книгарнею «Є» провели кулінарно-літературну зустріч за мотивами книжки Євгена Гуцала «Зайці в полі варять борщ». Письменниця Леся Воронина та художниця Ольга Кваша розповіли дітям про вухастих Зайців-кулінарів й інших тваринок, та прочитали вірші з книжки.

Леся Воронина, упорядниця книги та дружина письменника, розповіла, що Євген Пилипович, хоч і був знаний як дорослий автор, дуже любив дитячу літературу та з задоволенням писав для дітей. Так і з’явилася книга із кумедною назвою «Зайці в полі варять борщ», а всередині ― дотепні вірші, майстерно проілюстровані художницею Ольгою Квашею.

   

Діти залюбки слухали вірші про Зайців, Ворону з Лісабона та Крука з Прилук, Павука і Павучиху, та навіть підказували пані Лесі закінчення рядків. Але і це ще не все, адже малеча разом з батьками спробували, за прикладом Зайців, приготувати борщ, та не звичайний, а пластиліновий. Дуже швидко різнокольорові шматочки пластиліну перетворилися на морквини, бурячки, капустини та інші інгредієнти. Виліпили й самих Зайців-кухарів. Як влучно підмітили Леся Воронина та Ольга Кваша, «виліплений» борщик хоч і не можна з’їсти, зате можна залишити на пам’ять.

  

Фото - Марія Задорожна

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage