Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Книга Мар’яни Прохасько і Тараса Прохаська «Хто зробить сніг» вперше вийшла у 2013 році. Історія про родину кротиків здобула нагороди «Книга року BBC» і «ЛітАкцент року», зайняла перше місце в рейтингу «Книжка року», потрапила до світового каталогу «White Ravens» та помандрувала світом, перекладена багатьма мовами. А тепер вона знову з’явилася в українських книгарнях і вже чекає маленьких читачів.

Кротик Буркотун в перші години життя почав буркотіти. А в худющого Хребтика всі кості видно було. Отож, коли в мами і тата кротів народилася донечка й одразу замуркотіла, її назвали Муркавкою.

Муркавка і її брат-близнюк Повз, а також ще 11 кротенят, бобри і зайці, сови і їжак-бармен у кафе «Під дубом» та багато інших звірів живуть у Буковому лісі. Вони дружать і допомагають одне одному, переживають радощі і тривоги, стикаються з хворобами і пізнають світ. А дехто з них, уявіть собі, цьогоріч вперше побачить сніг! Близнюки-кротенята обов’язково дізнаються, хто ж його насправді робить…

Тепла історія кротячої родини, наповнена домашнім затишком, батьківською турботою і дитячою допитливістю — перша дитяча книга Тараса Прохаська і перший ілюстраторський досвід Мар’яни Прохасько. А тепер це особливе видання стане частиною дитинства вже нового покоління читачів.

 «“Хто зробить сніг” для мене особлива книжка. З неї і завдяки їй почалася найважливіша подорож у моєму житті — подорож до себе самої. Тому й найвиразнішими з усіх почуттів, які я відчуваю до неї, є ніжність і вдячність. Минуло вже майже десятиліття з першої її появи, і ось тепер вона з’являється вдруге у вже дещо змінений світ, — розповідає Мар’яна Прохасько. — Що таке десять років з точки зору вічності? Ніщо. Менше за мить. Але з точки зору людського життя це немало. Дивно усвідомлювати, що діти, яким вона тепер потрапить до рук, ще не існували, коли вона створювалася. Я би дуже хотіла, щоб наша з Тарасом книжка стала для них захопливою пригодою і водночас затишним прихистком, щоб вона закладала любов до книжок, до читання, на все життя, бо вкупі з іншими багатствами і принадами читання розкриває нам правду про світ і дає нам доступ до таємниць, до яких у інший спосіб можна так ніколи й не наблизитись. І одна з цих таємниць така: хто зробить сніг?».

Мар’яна Прохаськохудожниця-ілюстраторка, письменниця, співавторка книг про кротячу родину «Хто зробить сніг», «Куди зникло море» і «Як зрозуміти козу».

Тарас Прохаськописьменник, лауреат Шевченківської премії з літератури, співавтор книжок про кротячу родину «Хто зробить сніг», «Куди зникло море» і «Як зрозуміти козу».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage