Stary Lev Logo

Сьогодні під час прямої трансляції Шведська академія оголосила переможницю Нобелівської премії з літератури 2024 року. Нею стала південнокорейська письменниця Хан Канг «за її насичену поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і викриває крихкість людського життя».

 

У своїй творчості Хан Канг зіштовхується з історичними травмами та невидимими правилами, і в кожній своїй книзі розкриває крихкість людського життя. Вона має унікальне відчуття зв'язку між тілом і душею, живими і мертвими, і в своєму поетичному та експериментальному стилі стала новаторкою сучасної прози.

 

Хан Канг народилася в 1970 році в Кванджу, Південна Корея. Її творчість вирізняється глибоким символізмом і здатністю поєднувати реалістичні сюжети з міфологічними мотивами. Серед її найвідоміших творів — роман «Вегетаріанка», за який вона отримала Міжнародну Букерівську премію в 2016 році. Хан Канг є однією з провідних письменниць сучасної літератури, яка ставить важливі питання про людську природу та суспільні норми.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage