Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Виставка: Нобелівський лауреат – колишній солдат військ СС
У будинку-музеї німецького лауреата Нобелівської премії з літератури Гюнтера Грасса в м. Любек відкрили виставку, присвячену скандальному факту з життя письменника – періоду його служби у військах Вермахту.
 
Як стверджують організатори, виставка відкрита на вимогу громадськості країни. Так, у книжці спогадів, виданій у 2006 році, Грасс вперше зізнався, що у кінці Другої світової війни він був рекрутований у війська СС. У 1944 році він приступив у Дрездені до служби в протитанкових військах гітлерівської Німеччини. Грасс стверджував, що не був причетний до військових злочинів. Проте громадськість звинуватила письменника у тому, що він так довго приховував цей факт своєї біографії.
 
На виставці буде представлено близько 70 публічних виступів, листів, малюнків Грасса, які відображають вплив подій Другої світової війни на творчість письменника. Директор музею Йорг-Филіпп Томс зазначив, що музей не збирається приховувати будь-які факти з життя і творчості автора.
 
Виставка працюватиме до жовтня 2015 року.
 
Нагадаємо, що Нобелівську премію Гюнтер Грасс отримав у 1999 році. Завдяки літературній своїй творчості, присвяченій подоланню нацистського минулого Німеччини, а також громадській діяльності письменник отримав статус «Моральної інстранції».
 

 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage