Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Видавництво Старого Лева» видасть книжку з рецептами, які можуть приготувати діти
Дуже скоро вийде друком нова книжка «Рецепти Мумі-мами», повна смаколиків з Долини Мумі-тролів. Тут є і зупка Нюхмумрика, і картопляна запіканка голодних мумі-тролів, і медові банани Маленької Мю.
 
Книжку видають у рамках святкування 100-річчя Туве Янссон. Старий Лев придумав велику програму святкування, і не лише книжкову, а й соціальну. Зокрема, це буде і будиночок Мумі-тролів, і бібліотека Мумі-троля, і тематична стіна у Львові. Серед літературних смакот - «Рецепти Мумі-мами», яку з шведської переклала Наталя Іваничук.
 
«У цій книжці - дуже симпатичні рецепти, - розповідає Наталя Іваничук. – Завдяки їм діти легко зможуть приготувати різноманітні страви. Адже рецепти пристосовані до дитячого сприйняття і до дитячої мови, крім того, вони ілюстровані цитатами з книжок про Мумі-тролів (які у травні вийшли в оновленому «вбранні» - в обкладинках, створених творчою студією «Аґрафка). Впевнена, ця книжка рецептів Мумі-мами матиме такий же успіх, як і всі три томи про веселих, розумних мумі-тролів».
 
У книжці опубліковано приблизно 150 рецептів салатів, супів, сніданкових страв, десертів, їжі для пікніків, солодкого й несолодкого печива, м’ясних, рибних і овочевих страв. Частина рецептів – легкі, інші потребують більших зусиль і стануть вам у великій пригоді, коли захочете влаштувати таке свято, як в Долині Мумі-тролів.
 
Книжка ілюстрована малюнками Туве Янссон й помережана цитатами з її творів.
 
Також «Видавництво Старого Лева» запропонувало своїм читачам зробити власних Мумі-тролів - з вовни, паперу, дерева, пластику та будь-якого іншого матеріалу та взяти участь у конкурсі.
 
Мар'яна Савка, головний редактор «Видавництва Старого Лева»: «Цього року увесь світ святкує 100-річчя фінської письменниці Туве Янссон, яка створила дивовижне суспільство маленьких вільнодумних і доброзичливих істот - мумі-тролів. І водночас для нашого видавництва - це десята річниця з моменту виходу книг про мумі-тролів українською. Ми хотіли відсвяткувати ці події добрими справами. Тому придумали цю акцію, в якій діти відчують себе не просто учасниками забав, але й благодійниками. Адже поруч із будиночком, у який дитина може потрапити і відчути себе всередині світу мумі-тролів, вона ще може долучитися до доброї справи - принести свою книжку і віддати її до соціальної дитячої бібліотеки, яку ми передамо в одну з віддалених сільських бібліотек».
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage