Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Болонський книжковий ярмарок оголосив цьогорічний короткий список найкращих дитячих видавництв з усього світу (Bologna prize best children’s publishers of the year), і вперше за роки існування премії туди потрапило українське видавництво – «Видавництво Старого Лева»! Це щорічна премія, яка для видавців дитячої літератури з усього світу є найважливішою та найвпливовішою премією у книжковій сфері.

Премією нагороджують видавців в номінаціях з шести географічних регіонів (Африки, Центральної та Південної Америки, Північна Америка, Азія, Океанії та Європи) – по 5 номінантів у кожній. Особливо цінним для видавців є той факт, що номінують та визначають переможця інші видавництва, асоціації видавців та установи, які займаються популяризацією читання в кожному з шести регіонів. Тож нагода бути серед п'яти найкращих видавництв Європи – велика честь для «Видавництва Старого Лева». Серед європейських видавництв, поряд з «Видавництвом Старого Лева» до короткого списку потрапили Kite Edizione (Італія), Pato Logico (Португалія), Etana Editions (Фінляндія), Baobab Books (Швейцарія). Торік переможцем у категорії Europe стало видавництво Liels un mazs, Latvia.

Оголошення переможців відбудеться під час цьогорічного Болонського книжкового ярмарку, що триватиме протягом 6-9 березня.

ВOP – Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year – премія, яку вручають найкращим видавцям року з усього світу. Заснована у 2013 році з нагоди 60-ї річниці Болонського дитячого книжкового ярмарку. Серед її організаторів Bologna Children's Book Fair, AIE – Італійська асоціація видавців у партнерстві з IPA – Міжнародною асоціацією видавців. BOP відзначає видавців, які є лідерами інновацій та креативних редакційних рішень, які вони втілили протягом попереднього року. Премія покликана сприяти взаємному обміну знаннями та ідеями між різними країнами, територіями та культурами в усьому світі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage