Stary Lev Logo

Нещодавно оголосили результати Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2023» — і Видавництво Старого Лева отримало одну з головних відзнак — «Видавничий імідж року»! Також серед переможців у різних категоріях рейтингу є три книги, які виходили друком у нашому видавництві:

Категорія «Софія», номінація філософія / антропологія / психологія — Володимир Єрмоленко з книгою «Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі» (дизайн обкладинки — Тетяна Омельченко).

Категорія «Дитяче свято», номінація книжки для малечі — Григорій Фалькович та його збірка «Руді і Чумацький Шлях» (ілюстрації Ірини Потапенко).

Категорія «Дитяче свято», номінація література для молодших школярів — Валентина Захабура та її історія «Лео-Фу, або Я народився собакою» (ілюстрації Вікторії Солтис-Доан).

Радіємо цим відзнакам та вітаємо авторів, ілюстраторів і усіх причетних до створення цих книг! 

   

Про книгу  «Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі» Володимира Єрмоленка:

Книжка Володимира Єрмоленка побудована як цикл лекцій — із переліком рекомендованої літератури до кожного розділу. Проте вже від перших сторінок читач збагне, що це чистісінька омана, адже твір сприйматиметься не як академічний текст, а радше як захопливий роман.

Ви зустрінетеся з французькими, німецькими, італійськими, британськими, австрійськими, єврейськими та українськими текстами. Україн­ські теми тут тісно сплетені з європейськими: автор не лише намагається поглянути на українських авторок та авторів (Марко Вовчок, Леся Україн­ка, Володимир Винниченко, Юрій Косач) крізь загальноєвропейські теми, а також торкається європейських сюжетів (образ Мазепи в європейській літературі; творчість Захер-Мазоха), які безпосередньо зачіпають український ґрунт.

  

Про книгу «Руді і Чумацький Шлях» Григорія Фальковича:

«Руді і Чумацький Шлях» — нова поетична збірка Григорія Фальковича, що припаде до душі і малятам, і батькам. На сторінках цієї книжки, яку зворушливо та ніжно проілюструвала Ірина Потапенко, читач знайомиться із «переселенцем» Руді, симпатичним джек-рассел-тер’єром, який опинився на Заході України разом із родиною Григорія Фальковича. Песик по-своєму, по-собачому, переживає війну: під час тривоги біжить в укриття, радіє відбою, підтримує людей довкола, дивиться телевізор, гуляє із господарем вулицями старовинного міста, розмірковує над непростими життєвими проблемами, мріє про перемогу і мир.

  

Про книгу «Лео-Фу, або Я народився собакою» Валентини Захабури:

Маленький бульдог Лео живе у родині, де його всі люблять. Він теж виявляє свою любов, як уміє, але чомусь господарі вважають, що він робить збитки. Тож часто бульдожик чує у свій бік: «Лео, фу!» і навіть вважає, що Лео-Фу — це його ім’я. Одного дня безтурботне життя Лео змінюється: йому доведеться розлучитися з люблячою сім’єю. До того ж Лео тепер ходитиме на справжню, хоч і не звичну для собаки роботу…

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage