Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Нещодавно оголосили результати Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2023» — і Видавництво Старого Лева отримало одну з головних відзнак — «Видавничий імідж року»! Також серед переможців у різних категоріях рейтингу є три книги, які виходили друком у нашому видавництві:

Категорія «Софія», номінація філософія / антропологія / психологія — Володимир Єрмоленко з книгою «Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі» (дизайн обкладинки — Тетяна Омельченко).

Категорія «Дитяче свято», номінація книжки для малечі — Григорій Фалькович та його збірка «Руді і Чумацький Шлях» (ілюстрації Ірини Потапенко).

Категорія «Дитяче свято», номінація література для молодших школярів — Валентина Захабура та її історія «Лео-Фу, або Я народився собакою» (ілюстрації Вікторії Солтис-Доан).

Радіємо цим відзнакам та вітаємо авторів, ілюстраторів і усіх причетних до створення цих книг! 

   

Про книгу  «Ерос і Психея. Кохання і культура в Європі» Володимира Єрмоленка:

Книжка Володимира Єрмоленка побудована як цикл лекцій — із переліком рекомендованої літератури до кожного розділу. Проте вже від перших сторінок читач збагне, що це чистісінька омана, адже твір сприйматиметься не як академічний текст, а радше як захопливий роман.

Ви зустрінетеся з французькими, німецькими, італійськими, британськими, австрійськими, єврейськими та українськими текстами. Україн­ські теми тут тісно сплетені з європейськими: автор не лише намагається поглянути на українських авторок та авторів (Марко Вовчок, Леся Україн­ка, Володимир Винниченко, Юрій Косач) крізь загальноєвропейські теми, а також торкається європейських сюжетів (образ Мазепи в європейській літературі; творчість Захер-Мазоха), які безпосередньо зачіпають український ґрунт.

  

Про книгу «Руді і Чумацький Шлях» Григорія Фальковича:

«Руді і Чумацький Шлях» — нова поетична збірка Григорія Фальковича, що припаде до душі і малятам, і батькам. На сторінках цієї книжки, яку зворушливо та ніжно проілюструвала Ірина Потапенко, читач знайомиться із «переселенцем» Руді, симпатичним джек-рассел-тер’єром, який опинився на Заході України разом із родиною Григорія Фальковича. Песик по-своєму, по-собачому, переживає війну: під час тривоги біжить в укриття, радіє відбою, підтримує людей довкола, дивиться телевізор, гуляє із господарем вулицями старовинного міста, розмірковує над непростими життєвими проблемами, мріє про перемогу і мир.

  

Про книгу «Лео-Фу, або Я народився собакою» Валентини Захабури:

Маленький бульдог Лео живе у родині, де його всі люблять. Він теж виявляє свою любов, як уміє, але чомусь господарі вважають, що він робить збитки. Тож часто бульдожик чує у свій бік: «Лео, фу!» і навіть вважає, що Лео-Фу — це його ім’я. Одного дня безтурботне життя Лео змінюється: йому доведеться розлучитися з люблячою сім’єю. До того ж Лео тепер ходитиме на справжню, хоч і не звичну для собаки роботу…

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage