Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Видадуть раніше неопубліковані твори Селінджера, які він писав близько 50 років
Чудова новина для шанувальників автора «Ловця у житі» Джерома Девіда Селінджера! Незабаром світ побачать раніше не видані твори автора.
 
 
Син Дж. Д. Селінджера – Метт – вперше підтвердив, що його покійний батько написав значну кількість творів, які ніколи не показувалися публіці, і що він разом із матір’ю готові їх опублікувати.
 
Селінджер помер 2010 року, залишивши по собі невеликий, але ідеально сформований корпус виданих робіт, останні з яких були опубліковані 1965 року. Наступні півстоліття автор продовжував писати, усамітнившись від громадськості в містечку Корніш у Нью-Гемпширі. «Він просто вирішив, що найкраще для його письменності якомога менше взаємодій з людьми, зокрема персонами з літературного осередку», – сказав син автора.
 
За словами Метта, його батько «кипів ідеями і думками…», він міг їхати за кермом автомобіля і раптом зупинитися, щоб занотувати якусь думку, а по всьому будинку лежали записники, куди Селінджер вписував свої ідеї та твори.
 
Мет і вдова Селінджера – Колін О'Ніл – успадкували увесь літературний доробок Джерома, і з 2011 року працювали над ним. Хоча робота над рукописами автора ще не завершена, Метт повідомив, що ці твори будуть опубліковані. «Батько хотів, щоб я зібрав їх разом, але цей процес потребує багато часу через значний масив творів. Він 50 років писав у шухляду, тож матеріалів назбиралося чимало. Не йдеться про небажання чи захист: коли тексті будуть готові, ми збираємося поділитися ними».
 
За словами Метта, процес підготовки може зайняти ще кілька років, хоча висловив сподівання, що твори батька все ж вийдуть протягом найближчих 10 років. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage