Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

А ви вже знаєте, «Як оживають книги»?
Третього вересня в Національному музеї літератури України відкрилася виставка ілюстрацій книг «Видавництва Старого Лева». Оригінали своїх картин представили Катерина Штанко, Світлана Фесенко, Даша Ракова, Ростислав Попський, Марина Михайлошина, Володимир Штанко, Олена Левська та Надія Каламєєць.
 
- Всі вони, без перебільшення, є найкращими в Україні ілюстраторами. Я маю велику честь співпрацювати з ними, - сказала головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка, відкриваючи виставку.
 
Художники в свою чергу підкреслили свободу й творче задоволення, які їм надає співпраця зі Старим Левом:
 
- Для мене особисто важливо, що Мар’яна добре ставиться до чарівних казок, адже не кожен видавець на це здатен. Дуже вдячна, що вона погоджується на незвичні ідеї, - відзначила Катерина Штанко, яка проілюструвала для Старого Лева книжки «Краснолюдки і сирітка Марися», «Слон на ім’я Ґудзик» та «Слон Ґудзик і вогняна квітка».
 
- Художник-ілюстратор може бути обмежений своїм видавцем. Так от Мар‘яна нам руки не крутить, тому і роботи у нас хороші, - підкреслила Світлана Фесенко, автор ілюстрацій до книжок «Дідо-Всевідо», «Лис Микита» та обкладинки до збірки новел «Осиний мед дикий».
 
Виставка триватиме до 25 вересня. Приходьте за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 11
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage