Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вперше в Україні – презентація нової книги Генрі Марша «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга»!
17 вересня, в останній день Форуму Видавців у Львові, на читачів чекає сюрприз – презентація другої книги геніального британського нейрохірурга, письменника Генрі Марша. «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга» – а саме так називається нове творіння Марша – українці прочитають одними з перших. Переклад книги, яка вийшла у «Видавництві Старого Лева», здійснила письменниця Катерина Міхаліцина. 
 
Чільнаа світлина - Portrait Alamy.
 
Географія нової книжки Генрі Марша – Англія, Непал, США, Україна. Основні мотиви: вихід на пенсію, старіння і смерть, яка невідступно ходить за людиною; страх смерті або ж, за Маршем, страх вмирання, який вбудований у нас еволюцією і який покликаний стимулювати нас жити тут і тепер; право на гідну смерть або ж евтаназію – «за і проти» з позиції видатного лікаря та просто вдумливої людини. Його нова книжка «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга» – надзвичайно особисті мемуари, що вражають відвертістю, мудрістю та літературною майстерністю.
 
Завершуючи свою майже сорокарічну лікарську кар’єру, автор бестселера «Історії про життя, смерть та нейрохірургію» розмірковує про сенс людського існування, про суть праці лікаря, труднощі професії й про те, чим може обернутися відчайдушне бажання продовжити пацієнтові життя за всяку ціну. 
 
«Гострий, іронічний, гранично відвертий у своєму письмі Марш цього разу ще й ледь меланхолійний, – каже перекладачка Катерина Міхаліцина. – І відкривається глибше (саме так), ніж у першій книжці. Він допускає читача не лише до різних лікарняних відділень і доль пацієнтів, з якими працював, а й знайомить з друзями, з історією власної родини, з собою-дитиною. Марш шукає витоки своєї особистості – зокрема, чому йому так важливо працювати руками, чому він не любить плавати, звідки узялися його вибагливість і позерство. Зізнається у страхах – недоробити омріяний котедж, перестати отримувати задоволення від улюбленої роботи, дивитися у майбутнє, захворіти на деменцію. І палко розповідає про те, що любить: оперувати, садити й рубати дерева, майструвати, пізнавати таємницю людського мозку, таку ж величну, як і таємниця Всесвіту. Ми ніби присутні при довірливій розмові давнього приятеля, талановитого оповідача, який поєднує маленькі приватні істини з великою людяністю, з умінням бачити і говорити про важливе».
 
 
Генрі Марш – чудовий співрозмовник. Маючи колосальний життєвий досвід, він не боїться бути чесним зі собою та читачем, не припиняє говорити про хиби суспільства, проте вміє визнавати й свої помилки. «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга» – його спроба відвертої розмови зі світом, це приголомшливо глибокі роздуми про те, що справді має значення.
 
Зустрітися з британським письменником та нейрохірургом читачі зможуть у неділю, 17 вересня:
 
10:30 – 11:45 – Прес-сніданок «Британія і Україна. Люди і книги» – «Львівська копальня кави» (пл. Ринок, 10) – Учасники: Генрі Марш, Філіп Сендс, Роберт МакКрам, Беа Геммінґ;
 
15:00 – 16:45 – Зустріч з Генрі Маршем. Презентація його нової книжки «Ні сонце, ані смерть. Зі щоденників нейрохірурга» - «Перший театр» (вул. Гнатюка, 11) – Учасники: Генрі Марш, Катерина Міхаліцина - Модератор Мар'яна Савка. 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage