Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Володимир Рафєєнко отримав Вишеградську літературну премію
Український письменник, автор книжки «Довгі часи», що вийшла друком у «Видавництві Старого Лева» у 2017 році, Володимир Рафєєнко став лауреатом Вишеградської літературної премії Східного партнерства (Visegrad Eastern Partnership Literary Award).
 
З-поміж інших номінантів премії були також Сергій Жадан («Інтернат»), Катерина Калитко («Земля загублених, або Маленькі страшні казки»), Мирослав Лаюк («Баборня»), Артем Чех («Точка нуль»), Мирослав Дочинець («Мафтей. Книга, написана сухим пером») та Оксана Кісь («Українці в ГУЛАГу: вижити означає перемогти»).
 
Вишеградською літературною премією нагороджуються автори поезії, художньої та наукової літератури країн Східного партнерства (Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України). Проект Східного партнерства ставить за мету створити платформу для співпраці між інтелектуалами, які діють на літературному полі пострадянського простору та в країнах Вишеградської четвірки, підтримати відомі постаті культури та ідею свободи літературної творчості.
 
 
Нагадаємо, Володимир Рафєєнко народився на Донеччині, однак у зв’язку з війною на Сході України переїхав до Києва. У своєму романі «Довгі часи», за який й отримав премію, письменник поєднує реалії життя окупованого Донбасу, фантасмагоричні та ірреальні сюжети. Загалом Рафєєнко є автором шести романів, книги новел і трьох збірок поезій.
 
Два роки тому Вишеградську літературну премію Східного партнерства отримала Софія Андрухович за свій роман «Фелікс Австрія».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage