Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вогонь і глина, кров і квіти, поезія та музика у проекті «Воздух» Мирослава Лаюка
Фото - Олена Жеронкіна, Олександр Заклецький
 
Наприкінці першого дня Книжкового Арсеналу просто неба звучала поезія, грала музика та горів вогонь. Мирослав Лаюк - поет, автор збірки «Метрофобія» від ВСЛ, Тетяна Троїцька з театру «ДАХ» та музиканти гурту «Dakh Daughters» Тетяна Гаврилюк і Руслана Хазіпова презентували поетичний проект «Воздух».
 
Під час заходу поезії Мирослава Лаюка, які зачитували автор та Тетяна Троїцька, поєдналися із музикою та перформансом від «Dakh Daughters». 
 
«У наш час різні види мистецтва комунікують між собою, і це  завжди цікаво, - вважає Мирослав Лаюк. – Поєднання віршів з музикою - це прекрасний спосіб привернення уваги до поезії. Але сьогодні, під час презентації, поезія не була основною метою. Ми хотіли показати програму, у якій поєдналися б і вірші з музикою, і вогонь з глиною, і кров з квітами…». 
 
 
Поетичний проект «Воздух» за допомогою літератури, візуалізації, театру та музики розповів про квіти і кулі, красу і огиду, любов і смерть. В основу проекту лягли поетичні тексти Мирослава Лаюка, зокрема поема «Воздух» – про шахтарів і королів, про кров, що запеклась на губах, про вугільний пил у легенях, про пелюстки червоних троянд, які падають згори на людей, забутих на кілометровій глибині… Проект розповів також про мову, яка може божевільно душити і водночас вдихати у людину всесвіт.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage