Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Війна, що змінила Рондо» виходить у Словаччині
Книга Творчої майстерні «Аґрафка», видана «Видавництвом Старого Лева» - «Війна, що змінила Рондо» - перекладена словацькою та вийде друком у видавництві «OZ BRAK» спеціально до книжкового фестивалю Brak, який відбудеться 29-31 травня у Братиславі.  
 
Також «Війна, що змінила Рондо» готується до друку у французькому видавництві «Rue du Monde», яке раніше вже видавало ще одну книгу Романи Романишин та Андрія Лесіва - «Зірки і макові зернята». Нагадаємо, що саме «Війна, що змінила Рондо» увійшла до числа переможців конкурсу Bologna Ragazzi Award 2015 та отримала спеціальну відзнаку журі у категорії Нові Горизонти (New Horizons).
 
«Війна приходить раптово і змінює все, - відзначили члени журі  премії Bologna Ragazzi Award 2015. - У цих сміливих і напрочуд грайливих ілюстраціях місто Рондо та його друзі знаходять геніальне вирішення проблеми, і знову настає квітучий мир. Хоча книга відкриває перед читачами складну світову проблему, постійно відчутну й дуже реальну, «Війна, що змінила Рондо» робить акцент на надії і просвітленні».
 
«Тема війни в книжках-картинках у світі не є новою, - говорять Андрій та Романа. – І ми багато з них бачили, аналізували і вчилися. Потрібно шукати мову метафор та символів. А ще для нас важливо закласти в цю історію образи і символи, зрозумілі як в Україні, так і за її межами. Наприклад, в книзі таким знаком є квіти маку. В українському фольклорі червоні маки ростуть там, де пролилася безневинна кров, в світовій культурі мак є символом пам'яті жертв, полеглих на війні. А з минулого року цей міжнародний символ використовують і в Україні».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage