Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вісім сузір’їв отримали імена улюблених героїв дітей
Від Гаррі Поттера до ведмедика Паддінгтона, від Малали до Серени Вільямс – у Британії назвали нові сузір’я на честь відомих людей і персонажів, які надихають сучасних дітей. Серед них є зірки шоу-бізнесу, ікони науки, спортсмени, борець за права людей та персонажі книжок.
 
 
Проект під назвою «Look Up the Stars» запустили Астрономічна спільнота Бірмінгемського університету та команда наукового фестивалю «The Big Bang Fair». Мета проекту – зацікавити дітей в астрономічних дослідженнях. Адже попередні опитування показали, що сузір’я, назви яких походять з давніх міфів чи з творів класичної літератури, не надихають сучасних дітей досліджувати нічне небо. Результати опитування показали, що 72% дітей ніколи не прагнули розглядати зірки, а 29% зізнались, що не змогли б розпізнати жодного сузір'я.
 
У межах проекту науковці дали назви восьми сузір’ям. Тепер вони носять імена, пов’язані з відомими героями сучасної культури, що надихають дітей у галузях спорту, розваг та науки. Зокрема це окуляри Гаррі Поттера, персонажа серії книг Джоан Ролінґ; тенісна ракетка, що символізує відому тенісистку Серену Вільямс; космічний корабель, який вказує на відомого астронавта Тіма Піка. Окрім того, серед сузір’їв можна побачити синього кита, присвяченого натуралісту Девіду Аттенборо, та книгу на честь правозахисниці Малали Юсафзаї. Легкоатлет Мо Фара тепер матиме сузір’я у формі літери «М», а спринтера Усайн Болт відзначили сузір’ям у вигляді блискавки. 
 
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage