Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вінні Пух чи Гроулер: Хто насправді був прототипом відомого персонажа?
Усі ми знаємо, як народилися історії про ведмедика Вінні Пуха – найвідомішого персонажа історій Алана Александра Мілна. Але нещодавно виявилося, що вигляд Пуха був змальований не з іграшкового ведмедя Крістофера Робіна Мілна, а з іграшки сина першого ілюстратора історії – Ернеста Шепарда.
 
 
Низку ескізів Шепарда, датованих 1920-ми роками, нещодавно знайшов Джеймс Кемпбелл, чоловік правнучки ілюстратора та з 2010 року розпорядник майна Шепардів. Серед 150-ти зображень Вінні Пуха, виявлених в архіві художника, 80 не публікувалися раніше. Також серед документів знайшли й листування між Мілном та Шепардом щодо роботи над історіями.
 
«Ернест Шепард зберігав величезну кількість матеріалів протягом свого тривалого робочого життя – він все ще працював у 95-річному віці. Перед смертю він розібрав і роздав усе, що вважав цінним... У заповіті своїм спадкоємцям він написав: усе, що залишилося, було, по суті, нецікавим – записи та ескізи. Тому ніхто не вивчав цих матеріалів протягом 30 років», – сказав Кемпбелл.
 
 
Перший ескіз Вінні Пуха, що базується на іграшковому ведмеді Грема Шепарда – Гроулері.
 
Коли Кемпбелл став розпорядником майна, він почав шукати записи та роботи, пов`язані з Першою світовою війною. «Ми не тільки знайшли матеріали, пов'язані з війною, але й всілякі підготовчі малюнки та ескізи Вінні-Пуха, ранні чернетки та автобіографічні матеріали, – розповідав Кемпбелл. – Ми виявили багато записів, які він зробив і які не були опубліковані, але які цікаві відносинами між ним і Мілном та їхньою спільною роботою».
 
Серед знайденого – одна з найперших зарисовок Вінні Пуха, контури якого намальовані кількома лініями, а сам ведмідь наче тримає горщик меду. Також низку малюнків, які демонструють, що образ Вінні Пуха був змальованим не з ведмедика Крістофера Робіна Мілна, що мав не надто привабливий вигляд, а з іграшки на ім`я Гроулер, яка належала сину Шепарда. «І він [Шепард, - ред.], і А.А. Мілн зрозуміли, що ведмідь Крістофера Робіна надто грубий і не дуже приємний, тому вони вирішили, що їм доведеться обрати іншого ведмедя для ілюстрацій. Коли Шепард повернувся додому, він згадав, що його син Грем мав таку іграшку. Він знайшов цього ведмедя і відправив його Мілну, який сказав, що це ідеальний варіант. Тому ілюстрація насправді базується на ведмедику Гроулері», – зазначив Кемпбелл.
 
 
Ілюстрація Е. Шепарда, яка базується на іграшці Крістофера Робіна Мілна.
 
Історії про Вінні Пуха та його друзів принесли славу і Мілну, і  Шепарду. У той час, коли Мілн більше не писав дитячих книг, Шепард, адаптуючись до технологічного розвитку поліграфічної сфери, продовжував малювати Вінні Пуха протягом 50 років, фактично до самої смерті.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage