Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Віммельбух, алігат та Іван Франко: Топ-5 книжкових відкриттів
Ви замислювались колись, у чому головна перемога Джоан Роулінг, авторки історій про Гаррі Поттера? Звичайно ж вона стала багатою та знаменитою, але навіть не це важливо. Її послуга людству неоціненна – діти знову почали читати! І хоч наша підбірка не містить магічних історій про надзвичайного хлопчика, але ж ми відшукали для вас справжні цікавинки.
 
Оксана Давиденко, РЕДАКЦІЯ ZHYTOMYR TRAVEL
 
Тираж закінчився
Мізелінські Олександра та Даніель «Під землею. Під водою»
 
Слово «алігат» походить від латинського «аlligo» — «прив’язую». Алігатом називають книжки чи видання, які мають дві титульних сторінки, два початку, поєднують два твори. Але не тільки цим приваблює малюків книжка-алігат «Під землею. Під водою». Спочатку малюки дізнаються про все, що робиться під землею: про ядро Землі й печери, про підземні нашарування й коріння, якими харчуються різні живі істоти, про шахти й навіть про метрополітен. Хоч ні, спочатку про те, що є під водою: про коралові рифи й найглибші океани, про підводні човни та «Титаник», про риб та інших морських істот та науковців, що їх вивчають. Почекайте-но! То про що ж спочатку? Про все й одразу, бо це ж книжка-алігат, яку створило подружжя польських художників й дизайнерів Олександри та Даніеля Мізелінських, і починати читати її можна з будь-якого місця.
 
ПОЧИНАТИ ЧИТАТИ ЦЮ КНИЖКУ МОЖНА З БУДЬ-ЯКОГО МІСЦЯ
 
Тираж закінчився
Сильвія Плат «Кухня пана Вишеньки»
 
Дивні історії відбуваються іноді на кухнях, і одну з них переповідає малятам Сильвія Плат, американська письменниця та поетеса. Взагалі-то вона писала для дорослих, але декілька прекрасних історій та казок створила й для малюків. Її невгамовні персонажі, які мешкають на кухні пана Вишеньки, прагнуть перевернути все догори дригом – помінятися звичними ролями та доручити виконання своєї роботи іншим. Для наведення ладу дивакуваті Кавоварка й Міксер, старанні Праска й Пралька та й усі інші мешканці кухні мають слухатись домовичків, котрі хочуть врятувати кухню пана Вишеньки, коли все йде шкереберть. Та чи справді їм це вдасться? Не дізнаєтесь, якщо самі не навідаєтесь на чудернацьку кухню, тобто не прочитаєте веселу казку від мами-поетки Сильвії Плат. Завдяки прекрасному перекладу Катерини Міхаліциної, герої заговорили з читачами українською.
 
НАВІДАЙТЕСЬ НА ЧУДЕРНАЦЬКУ КУХНЮ – ПРОЧИТАЙТЕ ВЕСЕЛУ КАЗКУ ВІД МАМИ-ПОЕТКИ СИЛЬВІЇ ПЛАТ
Тираж закінчився
Джо Нельсон «Історіум»
 
Артбук – це творіння, і не тільки тому, що мова йде про стародавні цивілізації. Думаєте, розповіді про історичні знахідки та музейні цінності нудні? Зовсім ні, коли за них береться Джо Нельсон, редактор і письменник, який 17 років після закінчення Кембріджського університету спеціалізується саме на освітній літературі. Найцінніші знахідки допомагають нам дізнаватись про життя пращурів, а ілюстрована енциклопедія «Історіум» занурює у давні часи епохи династії Сілла у Кореї та стародавнього Риму, Африки та Стародавнього Єгипту, Полінезії та Месопотамії. Захопливий та загадковий світ книга відкриває не тільки для допитливої малечі,а й для багатьох дорослих, що їх полонять давні знахідки. Роздивитись всі артефакти нам допомагають ілюстрації Річарда Вілкінсона. Значно цікавіше було б побачити все, про що йде мова у книзі, наживо, але нехай «Історіум» стане дороговказом для маленьких любителів науки.
 
НЕХАЙ «ІСТОРІУМ» СТАНЕ ДОРОГОВКАЗОМ ДЛЯ МАЛЕНЬКИХ ЛЮБИТЕЛІВ НАУКИ
Тираж закінчився
Мацей Шиманович «Рік у Чарівній Країні»
 
Цього разу віммельбух – книга-розглядалка про Чарівну країну. Різні місяці (всього їх 12), дивні персонажі та інтерактивна гра поєднались у книжці. Ви навіть не пожалкуєте, якщо захочете розважитись разом з дитиною, занурившись у казку спільно. Хіба не цікаво познайомитись із Феєю, Трубкопотамом чи Пажем, яких придумав та оживив польський лялькар та художник Мацей Шиманович? Віммельбух подарує читачам знайомство з мешканцями Чарівної країни та естетичне задоволення від якісного видання.
 
ВИ НЕ ПОЖАЛКУЄТЕ, ЯКЩО ЗАХОЧЕТЕ РОЗВАЖИТИСЬ РАЗОМ З ДИТИНОЮ, ЗАНУРИВШИСЬ У КАЗКУ
Тираж закінчився
 
І наостанок – збірка казок від класика української літератури Івана Франко. «Коли ще звірі говорили» – повчальні історії, якими Іван Франко розважав і виховував, ставши батьком. Його літературний спадок й до сьогодні допомагає у вихованні, навчаючи дітлахів чеснот. Краще уявити Лева, Осла, Рака, Фарбованого Лиса та інших героїв, що уособлюють людські якості, маленьким читачам допоможуть ілюстрації Валерії Соколової.
 
«КОЛИ ЩЕ ЗВІРІ ГОВОРИЛИ» – ПОВЧАЛЬНІ ІСТОРІЇ, ЯКИМИ ІВАН ФРАНКО РОЗВАЖАВ І ВИХОВУВАВ, СТАВШИ БАТЬКОМ

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage