Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

22 січня, у День Соборності України, президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення державними нагородами кількох військових і культурних діячів — «за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, сумлінне виконання професійного обов’язку»

Серед відзначених діячів — письменниця, громадська активістка Вікторія Амеліна та письменник Володимир Вакуленко, які отримали Орден «За заслуги» ІІІ ступеня — обоє посмертно.

 

Вікторія Амеліна — письменниця, волонтерка, громадська діячка та засновниця Нью-Йоркського літературного фестивалю на Донеччині, авторка кількох книг, зокрема роману «Дім для Дома» — про важливість пам’яті, зв’язок поколінь, історичну тяглість та сімейні таємниці. Вікторія Амеліна загинула 1 липня 2023 року у лікарні Мечникова у Дніпрі внаслідок поранення, отриманого під час ракетного обстрілу Краматорська російськими окупантами, який відбувся 27 червня.

Володимир Вакуленко — письменник, громадський діяч, учасник Революції Гідності, автор 13 книг, серед яких «Татусева книга» — збірка дитячих віршиків, написаних люблячим татом, Володимиром Вакуленком-К, для свого сина. Володимир Вакуленко зник наприкінці березня 2022 року, а його тіло було знайдено та ідентифіковано в одній з могил на місці масового поховання в Ізюмському лісі восени 2022. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage