Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Відкрито виставку «Скарби Старого Лева»
Дев’ятого вересня у галереї «Аrt-е-fakt galereЯ» відбулося відкриття виставки «Скарби Старого Лева». Саме тут під одним дахом розмістилось усе найцікавіше, що зібрало «Видавництво Старого Лева» протягом багатьох років: найгарніші ілюстрації та найновіші твори. У рамках виставки ілюстратори проведуть серію лекцій для студентів Української академії друкарства.
 
На виставці «Скарби Старого Лева» представлені роботи багатьох митців, які співпрацювали з видавництвом у різні часи: Катерини та Володимира Штанків, Ольги Кваші, Мар’яна Пирожка, Віолетти Борігард, Ростислава Попського, Валерії Соколової, творчої майстерні «Аґрафка» (Андрія Лесіва та Романи Романишин), Мар’яни Прохасько, Івети Ключковської, Даші Ракової, Анастасії Стефурак, Наталії Гайди, Світлани Фесенко та інших відомих майстрів книжкової ілюстрації.
 
   
 
«У цій галереї зібралися наші мистецькі досягнення, - вважає головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. - Також протягом кількох днів наші художники будуть читати тут лекції для студентів Української академії друкарства. Це дуже важливо, бо на базі виставки відбудеться передача досвіду. Досвіту майстра і досвіду того, як відшукати себе у професії художника».
 
Поділилась враженнями і директор галереї Оксана Бондарук: «Ця виставка має назву «Скарби Старого Лева». Старий Лев – це наше місто. І ми тут всі є скарбами нашого міста. Дуже важливо, як кожна людина бачить світ крізь призму свого мистецтва… І творчість існує для того, щоб поєднувати людей і давати один одному відчуття щастя».
 
Долучився до відкриття виставки і завідувач кафедри графіки і дизайну книжкових видань УАД Володимир Стасенко: «Видавництво поєднало у своїй роботі представників різних художніх шкіл. Це руйнує поняття «львівська школа графіки», «харківська» чи «київська школа», натомість тут народжується «українська школа графіки».
 
Багато хто з ілюстраторів завітав на відкриття виставки: знайомилися, спілкувалися, ділилися досвідом. А «Видавництво Старого Лева» нагородило їх дипломами «за незрадливу дитячість душі і вічну любов до пізнання».
 
Окрім того, художники розповіли про свою співпрацю із «Видавництвом Старого Лева» та творчий досвід. «Головна якість «Видавництва Старого Лева» це те, що воно завжди готове до сміливих експериментів. – говорить Катерина Штанко . - Ілюстратор з будь-якими пропозиціями може знайти тут порозуміння, а це дуже важливо, бо часто видавництво намагається придавити ініціативу художника».
 
«Дуже приємно, що для «Видавництва Старого Лева» не важливо, чи закінчив ти якийсь відомий університет, маєш якийсь статус. – розповідає художниця з Харкова Даша Ракова. - Головне те, щоб у художника була душа і оригінальне бачення».
 
Прийшли поглянути на «Скарби Старого Лева» і письменники Андрій Курков та Христина Лукащук, роботи якої теж представлені у галереї.
 
   
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage