Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Відбувся арт-сніданок із Мартіном Содомкою
В арт-кафе «Щось цікаве» на площі Ринок під час арт-сніданку відомий чеський письменник та ілюстратор Мартін Содомка зібрав аншлаг. Охочі до нових знань і досвіду українські ілюстратори буквально засипали художника детальними питаннями про його творчість. Подія відбулась у рамках ХХІІ Форуму видавців. 
 
Творець книг «Як змайструвати автомобіль» та «Як змайструвати літак», які вийшли у «Видавництві Старого Лева», поділився деталями своєї творчої «кухні»: «Наприклад, я не люблю, щоб читач мусив перегортати сторінку - усе, що на ній написано, має бути там і проілюстроване, - каже Мартін Содомка. - Намагаюся щоразу показувати об'єкт у новій динаміці, використовуючи багату перспективу. Це у мене виходить, адже в університеті я вчився на кафедрі графічного дизайну. Чого не скажеш, наприклад, про анатомію».
 
Мартін Содомка розповів, що використовує техніку малювання олівцем на папері. Далі працює у Photoshop, після чого поміщає зображення на певний фон. Окрім своїх художньо-технічних книг, Мартін Содомка також працює з ілюстраціями для наукової літератури та проблемних видань. Зовсім скоро у ВСЛ побачать світ інші книги Мартіна Содомки  - «Як збудувати будинок» та «Як змайструвати мотоцикл».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage