Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Відбулась презентація казки Андрія Куркова «Маленьке левеня і львівська мишка»
У львівській книгарні «Є» «Видавництво Старого Лева» у рамках ХХІ Форуму видавців презентувало дитячу новинку Андрія Куркова «Маленьке левеня і львівська мишка». Автор розповів про спонтанну ідею, яка спонукала його до написання казки, а також про те, які історії люблять діти у різних країнах світу. Ілюстратор видання Мар’ян Пирожок поділився тим, як своїми малюнками додав книзі львівського шарму. Модерувала зустріч письменниця Галина Вдовиченко.
 
«Книги Андрія – завжди дуже теплі. Ця остання народилась випадково – під час одного з дитячих майстер-класів, де разом з дітьми він вигадав історію про левеня та мишку, - розповіла головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка. – За вечерею ми порадили йому розвинути її в казку». Старий Лев довго шукав ілюстратора до книги, доки не зрозумів, що малюнки Мар’яна Пирожка, фронтмена гурту «ГИЧ Оркестр», пасують до тексту, бо насичені любов’ю до Львова. «Його роботи – частина підземного міфу, адже події у казці відбувають під вулицею Городоцькою», - поділилась Мар’яна Савка.
 
   
 
«У різних країнах я проводжу майстер-класи з колективного створення казки, - розповів Андрій Курков. – На них діти мають змогу самі обирати героїв нашої історії та вигадувати, що ж з ними має трапитись. У Європі в дітей менше фантазій, аніж в Україні, бо там популярні ліцензовані казки, які переважно створені на основі американських діснеївських мультфільмів. Тож мені щоразу пропонують чергові пригоди Шрека. Найулюбленіші мої майстер-класи були в Україні та на Шрі-Ланці».
 
Мар’ян Пирожок зізнався: незважаючи на те, що це – його перший досвід ілюстрування книги, він отримав неабияке задоволення від співпраці із автором та видавництвом. «Спершу думав, що справлюсь із малюнками за кілька тижнів, проте працював майже півроку, адже прислухався до зауважень редакторів, - розповів він. – Малюю зараз і далі, адже сидіти без діла – то не діло».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage