Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Від Великого вибуху до Адронного колайдера: книги Стівена і Люсі Гокінґів на Книжковому Арсеналі
На VII Міжнародному фестивалі Книжковий Арсенал у рамках нон-фікшн марафону відбулась презентація третьої книги Стівена і Люсі Гокінґів «Джордж і Великий вибух» за участі перекладача Ганни  Лелів та доктора фізико-математичних наук, провідного наукового співробітника Астрономічної обсерваторії  КНУ ім. Т. Шевченка Богдана Гнатика. Діти і дорослі слухали про Великий вибух, теорію струн, чорні діри та секрети Адронного колайдера.
 
«Вихід цих книг в Україні розпочався з моєї мрії перекласти всю серію українською, – розповідала Ганна Лелів. – Хто ж такий Стівен Гокінґ? Його можна назвати сучасним генієм, сучасним Енштейном. Він досліджує чорні діри і впроваджує різноманітні проекти з популяризації науки. Ви можете запитати: навіщо фізику його рівня писати книги для дітей? Причина одна – Стівен Гокінґ хоче, щоб підростало майбутнє покоління фізиків, яке зможе розв’язати дуже важливі проблеми людства. Допомагає йому у написанні книг його донька Люсі, яка теж за освітою фізик».
 
За словами перекладача, третя книга про пригоди Джорджа і його друзів буде цікавою не лише дітям, а й дорослим, оскільки у ній можна знайти доступне пояснення найсучасніших наукових теорій та процесів. Наприклад, про те, як усе влаштовано в Адронному колайдері, про теорію всього і чому ніхто не може знайти ключ до її формулювання, про «Кота Шредінгера», про космічні «кротовини» і про те, що відбудеться з людиною у чорній дірі. Окрім того, на читачів нової книги чекає справжня детективна історія та багато фірмового гумору від Стівена Гокінґа. 
 
У книзі «Джордж і Великий вибух» герої потрапляють на лекцію. Так само і гості презентації мали змогу відчути себе персонажами книжки, адже на них чекала науково-популярна розповідь від Богдана Гнатика. Під час неї можна було почути про те, з чого почався наш Всесвіт і як він розширюється, як утворюються «кротові нори», побачити карту скупчення галактик, дізнатися, що ж таке мультивсесвіт і, звісно, почути відповіді на безліч питань, які юні читачі ставити лектору.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage