Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Вічний календар» Василя Махна – переможець премії «Зустріч»!
Сьогодні під час офіційної церемонії відкриття 27 Львівського міжнародного BookForum було оголошено ім'я лауреата першої Українсько-єврейської літературної премії «Зустріч». І ним став Василь Махно та його роман «Вічний календар», що вийшов друком у «Видавництві Старого Лева». Як зазначив Андрій Курков, який і оголосив переможця: «Цим романом письменник створив окремий літературний глобус землі та історії, української історії зокрема, центр якого заходиться між Чортковом і Бучачем. Тут є все, що шукало журі премії»Вітаємо автора з перемогою!
 
Нагадуємо, що премія «Зустріч» започаткована організацією «Українсько-єврейська зустріч» (UJE) та проводилась за підтримки BookForum й Українського інституту книги. Починаючи з 2020 року, вона присуджується за найвпливовіший твір художньої й документальної літератури, що цілком, або частково розглядає різні аспекти українсько-єврейського досвіду та сприяє міжнаціональному порозумінню.
 
Роман Василя Махна «Вічний календар» — своєрідний український літопис, масштабна родинна сага, в якій поєднуються, переплітаються, співіснують і антагонізують історії кількох українських сімей від ХVII століття до наших днів. Тло — всесвітня історія, в якій ніколи не бракувало ні воєн, ні зрад, ні одвічної жаги до життя.
 
Герої роману Василя Махна несуть у собі риси різних поколінь, національних характерів і ментальностей, протистоять часу й обставинам, витворюють і продовжують себе, повсякчасно утверджуючи одвічний постулат: історія насправді не вчить, вона тільки гартує.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage