Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Великі сподівання» Діккенса перетворять на мінісеріал
Лише наприкінці 2019 року на телеекрани вийшов мінісеріал «Різдвяна історія», знятий за однойменною книжкою Чарльза Діккенса. А нещодавно стало відомо, що команда екранізації візьметься за адаптацію ще однієї відомої книги письменника – «Великі сподівання». Планується, що історія охопить 6 епізодів.
 
Hollywood reporter; чільне фото – кадр з фільму «Великі сподівання», 2012
 
Над екранізацією для ВВС та FX працюватимуть сценарист і режисер Стівен Найт («Гострі картузи», «Табу», «Союзники»), кінорежисер і продюсер Рідлі Скотт («Марсіанин», «Табу») та актор і продюсер Том Гарді («Табу», «Шалений Макс»).
 
У романі «Великі сподівання» Діккенс показує контраст різних соціальних прошарків – порожнє і безчесне життя заможних та скромне існування звичайних робітників, що заледве зводять кінці з кінцями. Дікенс показує, як несправедливість, що панує у суспільстві, призводить до поступового падіння людини.
 
«FX має честь розпочати наступний етап співпраці зі Стівеном Найтом, Рідлі Скоттом, Томом Гарді та їхніми командами у роботі над сучасною адаптацію "Великих сподівань" Чарльза Діккенса. Їхня перша адаптація Діккенса – "Різдвяна історія" – мала великий успіх як творчо, так і комерційно. Ми хочемо подякувати нашим партнерам з BBC, Scott Free та Hardy Son&Baker за підтримку і з нетерпінням чекаємо, щоб почати працювати над цим проєктом», – сказав президент FX Entertainment Ерік Шріє.
 
«Адаптація творів Діккенса – задоволення. Я вирішив перенести на екрани наступною книгою "Великі сподівання" не лише через вічність персонажів, а й через своєчасність історії. Це історія соціальної мобільності та класової нестриманості, розказана дуже емоційно та персонально від першої особи», – зазначив Стівен Найт.
 
Шарлотта Мур, директорка BBC Content, називає «Великі сподівання» «ідеальним вибором з огляду на своєчасну та особисту розповідь. Оригінальний погляд Найта на одну із улюблених класичних історій Великобританії покаже цю драму по-новому для нового покоління».
 
Наразі деталі щодо акторського складу та дати виходу серіалу невідомі.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage