Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Вчені наблизилися до розгадки Манускрипту Войнича
Вчені, приділивши більше уваги ілюстраціям рукопису, припускають, що автором Манускрипту Войнича був єврейський лікар, що жив у північній частині Італії. Це твердження може стати ще одним кроком для розкодування загадкового манускрипту, створеного на початку ХV століття невідомим автором і написаного нерозшифрованою досі мовою.
 
The Guardian, чільне фото - Getty
 
Манускрипт Войнича - ілюстрована химерними зображеннями книга, яку вчені активно досліджують протягом 100 років. Лише шість років тому дослідження радіовуглецем показало, що книга була створена між 1404 та 1438 роками.
 
 
Нещодавнє ж дослідження візуальної частини манускрипту, проведене експертом з середньовічних рукописів Стівеном Скіннером, свідчить, що саме ілюстрації є підказками щодо автора. Зокрема вчений зазначає, що розділ манускрипту, у якому вміщені ілюстрації оголених жінок, котрі купаються в зелених басейнах, вказує на єврейське походження автора. Він вважає, що ці зображення демонструють мікви – резервуари з водою, які в юдаїзмі використовували для обмивання.
 
«Єдине місце, де у тогочасній Європі можна було бачити жінок, котрі разом купаються, - у ваннах для очищення, які використовували євреї протягом 2000 років, - зазначив Скіннер. - Я думаю, що немає інших пояснень цього: це або фантастична вигадка автора, яка насправді не відповідає фармацевтичному, ботанічному і космологічному розділам рукопису, або це мікви». Інші свідчення, які Скіннер використовує для підтримки своєї теорії, - відсутність християнської символіки в рукописі.
 
 
Багато з рослин, зображених на сторінках, мають лікарські властивості. Тож вчений вважає, що ілюстрації вказують на те, що їх автором був єврейським лікарем, який використовував у роботі рослини. Теорію про те, що автор книги жив на півночі Італії, Скіннер підтверджує іншою ілюстрацією – зображенням ескізу замку з «ластівчиним хвостом». Будівля з таким дизайном, на думку дослідника Скіннер, - це фортеця замку XV століття у північній Італії.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage