Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Важливі оновлення: 10 корисних книжок для розумних людей
Нові знання — це завжди нові інструменти для вдосконалення свого життя. Українські видавництва підготували для нас вдосталь корисних новинок, аби ми змогли жити краще, свідоміше, цікавіше.
 
Татьяна Гордиенко, WoMo
 
Homo Deus: за лаштунками майбутнього
Ювал Ной Харарі, «BookChef»
 
Нарешті українською вийшло продовження бестселера «Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього» Ювала Ноя Харарі, професора історичного факультету Єврейського університету в Єрусалимі. У новій книжці автор аналізує досвід людства і будує прогнози щодо нашого майбутнього, у якому ми забажаємо (та можемо домогтися за допомогою технологій) безсмертя. Але як бути із самими технологіями, точніше — зі штучним інтелектом? Можливо, у роботів та комп’ютерів розвинеться власна свідомість, і як складуться відносини людей та машин?
 
Невідворотне. 12 технологій, що формують наше майбутнє
Кевін Келлі, «Наш Формат»
 
Кевін Келлі — журналіст, футуролог, мислитель, його книжка — про технологічну галузь економіки, яка й визначає наразі те, яким буде наше майбутнє. «Невідворотне» стала найкращою бізнес-книжкою на тему інновацій за 2017 рік за версією Amazon, тому що дає відповіді на питання про професії майбутнього, нові джерела прибутку для підприємців, про бізнес-моделі, які перестануть бути актуальними, про перспективні плани інвестицій. Келлі виокремлює 12 невідворотних технологій, які визначають тенденції розвитку: знаючи про них, ви вчасно зорієнтуєтеся аби отримати максимальну користь від таких змін.
 
Визначте свій IQ
Ганс Айзенк, «КМ-Букс»
 
Всі говорять про IQ. Який цей показник був у Ейнштейна, який — у Шерон Стоун, який у вашої дитини, який у вашого шефа. А який він у вас і як про це дізнатись? А потім зрадіти або вжити термінових заходів для підвищення цього важливого показника? Готові дізнатися, наскільки ви розумні? Тоді беріть книжку і читайте.
 
Право на помилку: 25 успішних жінок розповідають про те, чого їх навчили власні помилки
Джессіка Беколл, #книголав
 
Наше суспільство бажає чути тільки історії успіху. Але яким був шлях до нього? Чи бездоганні ті, хто успіху досягнув? Чи вони завжди приймають правильні рішення, ніколи не помиляються? А ось і ні. Авторка провела 25 інтерв’ю з успішними жінками, і вони розповіли про свої найбільші помилки, складні рішення, серйозні життєві ситуації, смішні епізоди — про все, що зробило їх тими, хто вони зараз є.
 
Їсти. Потреба, бажання, одержимість
Паоло Россі, «Видавництво Анетти Антоненко», «Ніка-Центр»
 
У серії видавництва вже вийшли цікаві книжки про сміх, сон, самотність, секс, а ось тепер — і про їжу. Хто б міг розповісти про її роль та значення не тільки у нашому житті, а й у людській культурі краще, ніж італійський філософ. Їжа — це не просто борщ чи спагетті: потреба у їжі зіграла фундаментальну роль в історії людства, його культах, ритуалах, таємних і явних, традиціях, відмерлих і сучасних, соціальних устроях, загартованих війнами, катаклізмами, еволюціями й революціями, голодом, канібалізмом, епідеміями та хворобами, з якими людство бореться досі. У нашу, постінформаційну добу, духовне і тілесне, їжа і етика, нерозривно зв’язані.
 
 
Never Stop
Марі Карачіна, «Видавництво Старого Лева»
 
Якщо ви запланували почати нарешті бігати з понеділка, то вважайте, що цей понеділок вже наступив. Марі Карачина — учасниця світових марафонів та півмарафонів, фітнес-тренер та засновниця клубу «SkinnyStrong». Вона точно знає, що біг може допомогти вам змінити життя, стати стрункими й здоровішими, загартувати дух та силу волі, навчитися ставити цілі й досягати їх. Почніть з цієї книжки та ніколи не зупиняйтеся!
 
Продаючи невидиме. Керівництво з сучасного маркетингу послуг
Гаррі Беквіт, «Клуб сімейного дозвілля»
 
Як продавати повітря і багатіти? Гаррі Беквіт — засновник компанії Beckwith Advertising and Marketing, працював з найефективнішими американськими підприємствами, зокрема з фірмами, що входять до рейтингу 500 найбільш успішних компаній за версією журналу Fortune. У цьому посібнику він дає поради у сфері маркетингу послуг на прикладі успішних компаній.
 
Емоційний інтелект
Деніел Гоулман, «Віват»
 
Вчені кажуть, що високий рівень IQ нічого не значить без EQ, адже саме емоційний інтелект дозволяє нам успішно будувати стосунки з оточуючими. Без взаємодії з іншими людьми, без розуміння своїх та їхніх почуттів неможливо досягти своїх чи спільних цілей. Ця книжка — світовий бестселер з психології, справжній мастрід для тих, хто прагне якісного самоудосконалення.
 
Між двох вогнів. Чому ми досі обираємо між роботою та сім`єю
Анна-Марі Слотер, «Наш формат»
 
Деяки думають, що гендерна рівність — це про те, що жінки хочуть покинути родину й дітей і стати «кар’єристками». У цьому випадку родина і робота протиставляються і жінці ніби треба вибирати: бути хорошою матір’ю або бути «зозулею». Це несправедливо, адже родина є не тільки у жінки, а й у чоловіка, діти й дім — теж його. Авторка говорить про цю болісну як для жінок, так і чоловіків тему, і досліджує, як потрібно змінити культуру трудових відносин, соціальну та державну політику.
 
Як ми житимемо на Марсі
Стівен Л. Петранек, «Віват»
 
Іноді ми фантазуємо, що якщо вже не вийде побудувати пристойне суспільство на Землі, ми завжди зможемо розраховувати на «План Б»: колонія на Червоній планеті. Фантазії фантазіями, але NASA й такі підприємці як Ілон Маск, Джеф Безос, Річард Бренсон, таки щось знають, адже поспішають реалізувати проект висадки на Марсі. Чому цей проект такий важливий, як це відбуватиметься та які можуть бути ризики — варто прочитати у книжці Петранека.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage