Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Варто просто повірити в диво!..
Радіо “Львівська хвиля” презентувало книжку “Казки під подушку”, видану спільно з “Видавництвом Старого Лева”.
 
“Усе в цьому світі невипадкове, – думав Чугайстер і, вже крізь сон, уявляв весняне сонечко та проліски, які гострими голочками випиналися з-під снігу, чув щебет пташок, які тішилися, що пережили морози. – Весна вже майже тут...”
 
Саме цими, сподіваюся, пророчими словами закінчується казка Лесі Горошко “Чугайстер”. Вона, як і ще шість нових і незвичних історій, написаних друзями “Львівської хвилі”, увійшла до довгоочікуваної книжки “Казки під подушку”, яку презентували вчора у нашому місті. Видання особливе не лише самими казками від зіркових авторів, але й дивовижними ілюстраціями, створеними майстрами своєї справи – Ростиславом Попським, Дашою Раковою, Мариною Шутурмою, Оленою Семчишин, Іветою Ключковською та Віолеттою Борігард. Узагалі ж, проект “Казки під подушку” виношували та плекали кілька років, і нарешті цього року його вдалося втілити спільно з “Видавництвом Старого Лева”.
 
“Три роки ми працювали над можливістю реалізувати передсвятковий книжковий проект, і це нарешті сталося: вийшла у світ збірка сучасних українських казок, пов’язаних із Новим роком і Різдвом, – кажуть співавтори, працівники “Львівської хвилі”. – Дуже захотілося подарувати українським малюкам свою рідну зимову казку, яку так солодко і кольорово було б уявляти перед сном зимової ночі”.
 
Зі слів одного з авторів – Влодка Лучишина (його історію “Мед для ведмедиці” ви також зможете знайти в новому виданні), до останнього вагалися, чи варто презентувати “Казки під подушку” саме зараз, у цей нелегкий, але такий важливий для України час. “Врешті-решт вирішили – таки не зупинятися, бо все, що робиться зараз на Майданах, робиться заради майбутнього, цивілізованого європейського майбутнього, наших дітей, – пояснює ведучий і новоспечений казкар. – Ми відстоюємо це право для них, навіть не для нас, бо Європу в нашій країні так швидко не збудуємо”.
 
Натомість зірковий автор казки “Дід Мороз”, фронтмен гурту “ТІК” Віктор Бронюк вважає: “Майдан, звичайно, дуже важливий, але діти – понад усе. Зараз дуже багато батьків у Києві, у своїх містах буквально живе цими подіями. Вони зайняті, не мають часу. А в дітей, як і в кожного з нас колись, дитинство лише одне. Не забувайте про це, читайте дітям, приділяйте їм увагу!”
 
Одним з етапів презентації “Казок під подушку” стала зустріч авторів видання з 30 дітками віком від 1 до 17 років із трьох дитячих будинків сімейного типу Львівщини. Віктор Винник, Влодко Лучишин, Володимир Бєглов і Леся Горошко читали їм свої казки, спілкувалися з ними, частували маленьких гостей солодощами. Після зустрічі кожна дитина отримала в подарунок книжки від “Видавництва Старого Лева”, серед яких і новинка від “Львівської хвилі”.
 
А вже ввечері, о 18.00, відбувся концерт-презентація “Казок під подушку” за участі гуртів “Скрябін”, “ТІК”, “Мері”, “Піккардійська терція”, “Патриція”, який транслювало в прямому ефірі радіо “Львівська хвиля”. Тож цього року, зважаючи на усю незвичність святкування одного з улюблених свят українського народу – на Майдані, Андріївський unplugged також був трохи незвичним, але від того не менш прекрасним. Бо, попри усю невизначеність і напруженість цього часу, треба пам’ятати про найближчих і найрідніших. А в решті випадків варто скористатися порадою, яку дає у своїй казці Віктор Бронюк: “Для того, щоб сталося диво, потрібно зовсім небагато. Варто просто у нього повірити”.
 
Марічка Ільїна
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage