Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Варто прочитати: найкращі видання 2016 та плани на 2017
У перші дні Нового року ZAXID.NET попросив українських видавців розповісти, що було для них найважливішого у році, що минув, якими виданнями вони найбільше пишаються. Також ми поцікавились тим, що нового зможуть прочитати українці у 2017 році.
 
***
 
Співзасновниця та головна редакторка «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка вважає важливим, що видавництво розширило коло українських прозаїків – видали прозу Оксани Луцишиної, Богдана Волошина, Мирослава Лаюка, Ярослава Мельника, коротку прозу Сергія Осоки, Людмили Таран, Ірини Савки.
 
«Було кілька дуже знакових романів – і українських авторів, і закордонний. Зокрема роман Кадзуо Ішігуро «Не відпускай мене» в перекладі Софії Андрухович та з ілюстраціями Оксани Йориш і Назара Гайдучика, роман Елізабет Гілберт «Природа всіх речей», історичний роман Тані Малярчук «Забуття», котрий здобув Премію «Книжка року BBC».
 
Приємною несподіванкою була Премія Шевельова для Вахтанґа Кебуладзе за книжку есеїв «Чарунки долі». Найбільше нагород здобули два видання: «Франко від А до Я» (Богдана та Наталі Тихолозів з ілюстраціями Романи Романишин та Андрія Лесіва) та «Скриня. Речі сили» (автори: Ярина Винницька, Дмитро Осипов, Юлія Табенська) - найкрутіші за рівнем художнього оформлення та поліграфічного виконання», - розповідає Мар’яна Савка.
 
 
Серед книжок дитячої літератури виокремився тренд – віммельбухи, і такі книжки, як «П’єр і місто лабіринтів» (автори – Чіхіро Маруяма і Хіко Каміґакі), «Рік у лісі» Емілії Дзюбак, «Під землею і під водою» Олескандри та Даніеля Мізелінських, «Що ховається у лісі?» Айни Бестард і Мірея Тріуса. Всі вони - в топах продажу, зазначає редакторка. Потужно прозвучали й обидві книжки Стівена та Люсі Гокінґів.
 
 
«Якщо говорити про наші прориви, до дуже важливих цього року був вихід на китайський ринок, продаж прав у Китай і стендова участь у Пекінському книжковому ярмарку. За цим ринком велика перспектива», - вважає вона.
 
«У наступному році розпочнемо видавати серію творів Ернеста Хемінґвея та Террі Пратчета, це дуже відповідальні проекти. Та й взагалі, добірка книг іноземних авторів буде дуже цікавою: Арундаті Рой, Халед Госсейні, Салман Рушді, Джон Ле Карре, Амелі Нотомб, Сол Беллоу, Інґмар Берґман, Матіас Енар, Гюнтер Грасс та багато інших. На самому початку року вийде книжка повістей Софі-Енн Брасм «Дихай!» та новели Еліс Манро «Забагато щастя»», - поділилась вона планами.
 
Видаватиме ВСЛ і українських авторів. «Думаю, літературними подіями року стануть романи Наталки Сняданко, Володимира Єрмоленка, Павла Вольвача, Володимира Рафеєнка. Взагалі, видавничий портфель-2017 найцікавіший з усіх, які досі були у Старого Лева», - Мар’яна Савка.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage